• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Eski yapılar dönüşmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Altınşehir Mahallesinin ihtiyaçları ve yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Altınşehir Mahallesi Muhtarı Ekrem Abacı ve mahalle sakinleri, 7 yıldır harabe duruma gelen binaların yıkılmasını, yerine daha geniş ve konforlu bir sağlık ocağının yapılmasını talep ettiler.

Yıkılmasını talep ettikleri binaların ihalesini alan firmanın ihmalkâr davrandığını dile getiren Abacı, "Altınşehir Mahallemizde hane sayımız 5 bin, nüfusumuz 25 bin civarındadır. Üniversite öğrencilerimizi de bu nüfusa kattığımız zaman, ortalama 50 bin civarında bir nüfusa sahibiz. Eski Altınşehir evleri dediğimiz yapılar, 7 yıldır bir harabe gibi duruyor. Şu anda belediye tarafından verilen imar değişikliğinden dolayı güzel projeler sunuluyor, fakat kooperatifimizin yönetimi vatandaşa herhangi bir bilgi vermiyor. Vatandaş tedirgin ve oradan kötü kokular yayılmaya başladı. Adıyaman'da bunu düzenleyecek bir firma olmadığı söyleniyor. İşin aslı, bunu herkes yapabilir ve Adıyaman'da bunu yapacak müteahhitler bulunuyor." dedi.

Sağlık ocaklarının çok eski ve yetersiz olduğunu ifade eden Abacı, "Şu an mevcut sağlık ocağımız küçük ve yetersizdir. Ana cadde üzerinde bulunduğu için konumu da düzgün değil. Bir hastanedeki imkânları tanıyacak yeterli düzeyde bir sağlık ocağımızın olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Zamansız altgeçit yapıldığından sıkıntı yaşanıyor"

Altınşehir Mahallesinden geçen bulvar üzerine yapılan battı çıktının yapılma zamanın doğru olmadığını söyleyen Abacı, "Altınşehir Mahallemizde 'battı-çıktı' dediğimiz altgeçit yapıldığından, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz ulaşım noktasında sıkıntı yaşıyor. Yapılacak olan kavşak güzel bir hizmet olmakla beraber zamanlaması doğru değildi. Keşke 5 ay önceden yapılmaya başlansaydı. Böylece bu mağduriyetler yaşanmazdı. Servis araçları, minibüs güzergâhları değiştiğinden, vatandaşların yağmur yağdığında durabilecekleri bir durakları dahi yoktur. Bu noktada duraklarımızda çok eksiklik var. Duraklarda ışıklama olması da geceleri araçlara binen vatandaşların güvenliği açısından önemlidir." dedi.

 

Şehrin kuzeyinden ve güneyinden geçecek şekilde çevre yollarının yapılması durumunda şehir trafiğinin rahatlayacağını dile getiren Abacı, "Mahallemizin güneyinden ve kuzeyinden geçecek şekilde çevre yollunun yapılması Adıyaman'ın rahatlaması demektir. Şu anda bu çektiğimiz sıkıntının sebebi; çevre yolunun olmamasıdır. Mahallemizde yeteri kadar esnaf var, AVM var, bu noktada üniversitede okuyan öğrencilerimiz sıkıntı yaşamıyor. Güvenlik noktasında biraz sıkıntılarımız var. Öğrencilerimizin daha rahat gezmeleri ve yaşamaları noktasında özellikle emniyetin tedbirlerini artırması daha iyi olur diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversitede okuyan kız öğrencilerine ait yurdun yerinin yanlış olduğunu söyleyen Abacı, "Mahallemizin kanayan yarası, üniversiteye ait olan kız öğrenci yurdunun mahallenin aşağı tarafında olmasıdır. Kız yurdu üniversitenin bitişiğinde olsa daha güvenli olur ve sıkıntılarımız bu anlamda giderilmiş olur." şeklinde konuştu.

"Vatandaşalar çok mağdur oluyor"

Eski Altınşehir evlerinin yıkılmamasından dolayı mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu dile getiren Eşref Erbil, "30 yıldır Altınşehir Mahallesinde oturuyorum. Eski Altınşehir binalarımız vahim durumdadır. Vatandaşalar çok mağdur oluyor. Ev sahipleri yıkılıp yeniden yapılacak diye kiraya çıktılar. Şuan kiralarını ödeyemeyecek durumdalar. Kooperatif; binaları Gaziantep'te bir firmaya yaptıracağını söylüyor. Fakat binalarımız bir türlü yapılmıyor. Biz arsalarımızı o firmaya satmaya hazırız, gelip paramızı versin. Biz de yaptığı konutlara bakar, durumu değerlendiririz. Bu binalarımız yapıldığı zaman, burada esnafımız yararlanacak, her kesimden insan faydalanacaktır. Bu işin arkasında resmi kurumlar olursa bizim güvencemiz de artacaktır." dedi.

Sağlık ocaklarının yetersiz olduğunu ifade eden Erbil, "Mahallemizdeki sağlık ocağı yetersizdir. Daha geniş, hastane tarzında bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz mahallemize. Mahallemizde bulunan üniversiteye ait kız yurdunun yeri güvenlik açısından uygun değildir. Kızlarımızın daha güvende olabilmeleri için yurdun üniversiteye bitişik olarak yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir