• DOLAR 32.564
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2410.94
  • ...
Uyuşturucu operasyonunda 56 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinin 5 mahallesinde 72 saat süren helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda 56 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Şahinbey ilçesinin Yukarıbayır Hoşgör, Cumhuriyet, Turan Emeksiz ve Gümüştekin mahallelerinde 217 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı operasyonda bin 960 polis görev alırken, helikopter aracılığıyla mahallelerde aydınlatma gerçekleştirilerek operasyona destek verildi. Drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle de destek verilen operasyon kapsamında 5 mahalledeki sokakların tamamının girişleri kapatılırken, mahalle girişlerinde araçlar ve şüpheli kişiler arandı.

 

72 saatte tamamlanan operasyonda 56 gözaltına alınırken, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in de çalışmaları operasyon alanında takip ettiği operasyonun bilançosu açıklandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonda 217 eve baskın düzenlendiği, 2 bin 330 aracın arandığı ve 9 bin 300 kişinin GBT sorgulamasının yapıldığı, üst araması yapıldığı ve 56 şüphelinin “uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak” suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda evlerde yapılan aramalarda, 5 kilo 300 gram esrar, 450 gram eroin, 730 gram sentetik uyuşturucu, 640 uyuşturucu hap, 5 hassas terazi, 2 tabanca ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir