• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Denetimlere Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver Özdemir ve Gıda kontrolörü personel katıldı.

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ergün Demirhan, "Bilindiği üzere, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır. Ülkemizde gıda güvenirliğine yönelik denetimler; Bakanlığımıza bağlı 81 il müdürlüğü ve illere bağlı yetkilendirilmiş ilçe müdürlüklerinde çalışan kontrol görevlilerimizce yürütülmektedir." şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Denetim yapılan alanlarla ilgili bilgiler de paylaşan Demirhan, "25-30 Kasım 2019 tarihlerinde denetim seferberliği başlatılmış olup bu kapsamda; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üretim tesisleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten iş yerleri ve toplu tüketim yerlerine eş zamanlı denetimler gerçekleştirilmektedir. Denetim seferberliğinde il kontrol görevlilerimizle denetim faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde sürmektedir." dedi.

Denetimlerde görülen aksaklıklar konusunda öncelikle işletmelere süre verildiğini, gerektiği hallerde idari yaptırım uygulandığını ve yine gerekli görülen hallerde numune aldıklarını söyleyen Demirhan, numuneler analiz edildikten sonra uygunsuzluk tespit edilmesi halinde yasal işlem uygulandığına dikkat çekti.

 

"Çiftlikten sofraya, hammaddenin başlangıcından son mamule kadar her aşamada denetim faaliyetleri yürütüyoruz." diyen Demirhan, "Kontrol planları kapsamında risk esasına göre uygun sıklıkta, haber vermeden, hassasiyetle denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İl Müdürlüğümüz, 2017 yılında yapılan denetim sayısı bin 598 adet, 2018 yılında yapılan denetim sayısı 2 bin 13 adet, 2019 yılı 1 Ocak ayından bugüne kadar 2 bin 600 adet denetim gerçekleştirilmiştir. 2017 yılına göre denetim oranında yüzde 60'ın üstünde artış sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Demirhan, "İl Müdürlüğümüze 2018 yılında Alo 174 Gıda Hattına toplam 72 şikâyette bulunulmuş, 2019 yılında ise 52 şikâyet başvurusu alınmıştır. Şikâyetler, denetimlerle sonuçlandırılmıştır. Aynı zamanda 2019 yılında yapılan denetimlerde toplam 84 numune alınmıştır." diye konuştu.

Denetimlerinin aralıksız devam edeceğini ifade eden Demirhan, en iyi denetçinin tüketici olduğunu, vatandaşların gördükleri sorun ve sıkıntıları "Alo 174 Gıda Hattı"na ihbarda bulunmaları durumunda gerekli denetimlerin yapılarak bilgilendirme yapılacağını kaydetti. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız