• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
9 yaşında 5 kitap yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Mehmet Akif İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Mirhat Coşkun, gördüğü bir rüya ve yazar olan babasından etkilenerek yazar olmaya karar verdiğini söyledi.

Okuma ve yazmayı kendi kendine öğrendiğini dile getiren Coşkun, Türkiye'nin en genç yazarı olduğunu ve beş kitap yazdığını belirterek, "Bir gün babam, iş görüşmesi için il dışına gittiğinde gece bir rüya gördüm. Rüyamda, gemiye biniyorduk. Gemideyken fırtına çıkıyordu, hortumun içerisine girip dışarı çıkıyorduk. Köpek balıklarının saldırısına uğruyorduk. Sonra ben, bu rüyamı hikâye olarak yazmaya karar verdim. Babam da yazar olduğundan ondan etkileniyordum. 'Neden ben de kitap yazmayayım' diye düşündüm ve kitap yazmaya karar verdim." dedi.

Birçok ildeki fuarlara katılarak kitaplarını tanıttığını söyleyen Coşkun, "İstanbul'da düzenlenen Adıyaman tanıtım günlerine gittim. Orada çok ilgi gördüm. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birçok milletvekili, belediye başkanları beni ziyaret etti." ifadelerini kullandı.

Kitap yazmak isteyen arkadaşlarına, önce kitap okumaları gerektiğini tavsiye eden Coşkun, "Bazı arkadaşlarım da benim gibi kitap yazmak istiyorlar. Kitap okumadan yapamayız. Ben kitap okumadan hikâye kitaplarımı yazamazdım." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş -İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir