• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Kalın'dan Macron'a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Paris'te düzenlediği ortak basın toplantısındaki sözlerine Twitter'dan tepki gösterdi.

Macron'un, Brüksel'in ülkenin adının değişmesini dahi içeren tüm taleplerini karşılamasına rağmen Kuzey Makedonya'nın Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin başlamasını veto eden tek lider olduğunu vurgulayan Kalın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Macron'a sarf ettiği, "Yıkıcı siyaset arzunuzu anlıyorum. Ama parçaları bir araya getirmekten usandım. Yeniden birlikte oturup çay içebilelim diye, kırdığınız bardakları sürekli tekrar yapıştırmak zorunda kalıyorum." sözlerini de hatırlattı.

Macron'un Türkiye'nin, NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesi gerektiği yönündeki sözleri hakkında Kalın, "Macron, birbiri ardına bardak kırmaya devam ediyor ve hala çay istiyor." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Stoltenberg ile Paris'te düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik harekâtına ilişkin, " Türkiye hem Suriye'de oldubittiyle operasyon düzenleyip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma beklememeli." değerlendirmesinde bulunmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir