• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
`Öğretmenlerin Umutları Boşa Çıkarıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Eğitim Bir- Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk yazılı açıklamasında, öğretmenlerin il içi tayin istediği bir dönemde Batman Merkezdeki Okulların yeni atanacak öğretmenlere açık gösterilmesi ve yeni atamaların, il içi atamadan önce yapılması sonucunda yüzlerce öğretmenin merkeze gelme beklentisi başka bir bahara bırakıldığını ifade etti. Mehmet Şafi Özperk, " Milli eğitimin bu uygulaması bu durumdaki eğitimcileri mağdur etmiştir. Yıllardır öğretmenlik yapıp merkeze atanamayan öğretmenlerin bu mağduriyetinin temel aktörü Batman Milli Eğitim Müdürlüğüdür." dedi.

Personeline karşı adil olamayan, personelin moral ve motivasyonunu bozan bir kurumun başarı veya fedakârlık beklemesinin hayalperestlik olacağını vurgulayan Özperk, "Yücebağ, Sason, Kayapınar veya Kozluk ilçesinin köylerinde özveriyle çalışıp Batman Merkeze gelmek isteyen öğretmenler yanlış planlamalara kurban edilmişlerdir. Bütün kurumlar tecrübeli ve zor koşullarda görev yapan personelini merkeze çekerek ödüllendirirken Milli Eğitim öğretmenlerin sorunlarını ya da beklentilerini önemsemediğini göstermiştir." İfadelerini kullandı.

Özperk, Eğitimciler Birliği Sendikası olarak çalışanların mağduriyetini gidermek için bütün meşru mücadele yöntemlerine başvuracaklarını ifade ederken, yanlış yapanları da kamuoyu aracılığıyla adil olmaya davet etti.
Veysi Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir