• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Kurtulmuş: STK'lardan isteğimiz eksikliğimizi söylemeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Biz dizi ziyaret ve açılış yapmak için dün akşam Malatya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, akşam yemeğinde kentte faaliyet gösteren STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Malatya Valisi Aydın Baruş, günümüz yönetiminin en önemli unsurlarından birisinin Sivil Toplum Kuruluşlarının olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 

 "Yönetimde katılımcılığı sağlamak, vatandaş iradesinin hem merkezi yönetimin aldığı kararlara hem de yerel yönetimlerin almış olduğu kararlara yansıması artık günümüz yönetimini çok önemsenen bir durum… Sadece alınan kararlarda da değil, yapılan uygulamalarda da vatandaşlarımızla birlikte hareket edilmesi ve onların dile getirdiği fikir ve sorunların ele alınması da bu modern yönetim tarzını yansımaları olarak ta görülebilir. Bu anlamda özellikle yerel yönetimlerimizin Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle bir araya gelmesi ve şehrin yönetimine onları ortak etmesi de çok önemli görülmesi gereken bir konudur." diye belirtti.

"İstediğimiz şeyleri söyleyen sivil toplum kuruluşlarının olmasını asla arzu etmeyiz"

STK'larının yerel yönetimlerdeki önemine değinen Kurtulmuş, üzerlerine düşen sorumluluğun ülkeyi daha ileriye götürmenin ve daha güçlü hale getirmenin olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "İster devlet yönetiminde olanlar olsun, ister yerel yöneticiler olarak Belediye Başkanlarımız olsun, ister de sivil toplum kuruluşları olarak sizler olsun hep beraber aynı hedefe doğru ilerlemek durumundayız. Seçimden sonraki süreçlerde halkın iradesinin yönetime yansıması için sivil toplumun sözünün, sesinin çok güçlü olmasını isteriz. Biz sivil toplumun hemen burnumuzun dibinde, hemen bizim kapımızın önünde, bizim istediğimiz şeyleri söyleyen kuruluşlar olmasını asla arzu etmeyiz. Tam tersine bizim varsa eksiklerimiz bunları söyleyen, varsa kamunun eksik bıraktığı alanlarda faaliyet gösteren ve eksiklikleri kapatan bir kamusal fonksiyon icra etmesini isteriz. Güçlü bir demokrasinin göstergelerinden birisi güçlü ve gerçekten sivil bir toplumun var olmasıdır. Onun için burada siz temsilcilerinin ağırladığımız sivil toplum kuruluşlarımızın Malatya’nın her türlü işinde söz sahibi olmanız, karar süreçlerinde fikirlerinizi yansıtmanız, yol gösterici tekliflerle Malatya’nın daha ileriye gitmesi için katkı sunmanızı canı gönülden samimiyetle arzu ederiz. Onun için de seçilmiş meclislerin yani gönüllü meclislerin kurulmuş olması önemlidir değerlidir ve hepimizin buraya samimiyetle katkı sunması da Malatya’nın geleceği için fevkalade önemlidir." Dedi.

Programa AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Hakan Kahtalı, İl protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir