• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Antalyalılar Sad bin Ebi Vakkas ile Hazreti Hatice'yi andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl kasım ayı boyunca Türkiye'nin dört bir yanında Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sahabesinin hayatını konu alarak etkinlikler düzenliyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Antalya Koordinatörlüğü öncülüğünde Antalya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Hazreti Hatice (Radiyallahu anha) ile Hazreti Sad bin Ebi Vakkas (Radiyallahu anh) temalı etkinlik düzenlendi.

Yoğun bir katılım ile Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; âlim ve kanaat önderleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Zekeriya Şahin'in yaptığı ve Rasim Karabulut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Antalya Peygamber Sevdalıları Derneği adına İsmail Tekin'in açılış konuşmasıyla devam etti.

Böylesi programları seçkin sahabenin daha iyi anlaşılması için yaptıklarını belirten Tekin, "5 yıldır düzenlediğimiz 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar' temasıyla sırasıyla Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali (Radiyallahu anh) hayatlarını ve şahsiyetlerini anlattık. Bu akşam ise cennet ile müjdelenen 10 sahabeden biri olan Hazreti Sad bin Ebi Vakkas (Radiyallahu anh) şahsiyetini, hayatını, mücadelesini anlatmaya çalışacağız. Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kişiliğini, yaşam tarzını, mücadelesini, siyasi hayattaki pozisyonunu, konumunu ve her türlü önderliğini nasıl tanımamız ve öğrenmemiz gerekiyor ise onunla birlikteliği olan onun etrafında kenetlenen tebliğ ve irşadın ilk halkası olan ashabını da o kadar tanımamız lazımdır." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Umut İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program, Hazreti Sad bin Ebi Vakkas'ın (Radiyallahu anh) hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, Sad bin Ebi Vakkas'ın hayatından ve mücadelesinden kesitler sundu.

Göktaş, "Hazreti Ömer (Radiyallahu Anh) halifeliği döneminde Arap yarım adası olduğu gibi Müslüman olmuşlar. Sad bin Ebi Vakkas (Radiyallahu Anh) İran'ı fethetmiş. Sad bin Ebi Vakkas (Radiyallahu Anh) başkomutan olan İslam ordusu Hazreti Ömer (Radiyallahu Anh) halifeliğinde İran fethediliyor. Kadisiye Savaşı ve birçok savaşlar yapılıyor. Sad bin Ebi Vakkas (Radiyallahu Anh) denilince akan sular durur." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmadan sonra Mehmet Cavit Yıldız seslendirdiği şiirle devam eden program Münir Karakuş'un yaptığı dua ile son buldu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir