• DOLAR 32.427
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2488.857
  • ...
Umreyi kazanan engellilerden müftüye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın engelli kurslarına devam edenlere yönelik olarak yaptığı umre yarışmaları teşvik edici olmakla beraber mutluluk kaynağı oluyor.

Geçtiğimiz günlerde bu kurslara devam eden ve yapılan yarışmada birincilik elde eden 32 yaşındaki işitme engelli İlknur Baykal ile dereceye girenler, yaptıkları ziyarette kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı Müftü Sarıkaya'ya teşekkür ederek, dini bilgilerin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i işaret diliyle öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

"Umre ödülünü kazanan İlknur Baykal ve dereceye giren işitme engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum" diyen Sarıkaya, "Allah'ın kelamını öğrenmek için büyük bir azim ve gayret gösteren kardeşlerimize her türlü desteği vermek bizim görevimiz. Onlar konuşma ve duyma nimetinden yoksun olsalar da Allah'a karşı sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösteriyorlar. Başkanlığımız da her yıl teşvik amaçlı olarak onları umre ile ödüllendiriyor. Allah, kendilerinden de onlara bir şeyler öğretmek için çalışan görevli arkadaşlarımızdan da razı olsun." şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Müftü Sarıkaya misafirlerine Kur'an-ı Kerim hediye etti. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir