• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli saklı hiçbir CHP’li yanımıza gelmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi gündemleri millete hizmet iken, ana muhalefet partisinin gündeminin ise bambaşka konular olduğunu belirtti. CHP’nin bir grup başkanvekilinin AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e "bu hanıma haddini bildiriniz" diyerek, imalı bir sataşmada bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özlem Zengin’in hakkını, hukukunu koruyacak adımlar atacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP yöneticilerinin bu tavrı, bu partinin 28 Şubat zihniyetinden bir milim öteye geçemediğinin işaretidir. Türkiye, demokrasisine sahip çıkarak, millî iradenin üstünlüğüne sıkı sıkıya sahip çıkarak 28 Şubat zihniyetini gömmüştür. Ancak, hâlâ bunun kalıntılarının var olduğunu, Meclis’te yaşanan tartışma vesilesiyle görmüş olduk. Milletimizin, ilk fırsatta bu kafaya hak ettiği dersi vereceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP’li bir kişinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geldiği" iddialarını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, milletin evidir. Herkes gibi CHP’lilerin de buraya gelme hakkı vardır. Nitekim çeşitli vesilelerle CHP’lilerden de külliyeye gelenler olmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişik zaman ve vesilelerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi CHP’li kişilerin görüşmeler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geldiğini de hatırlattı.

"Gizli-saklı hiçbir CHP’li yanımıza gelmedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğuna vurgu yaparak, "Şimdi biz de bu iddianın neresini düzeltelim bilemiyoruz. Her şeyden önce böyle bir görüşmemiz olmadı. İddia edildiği gibi gizli-saklı hiçbir CHP’li yanımıza gelmedi. CHP’nin başında kimin olduğundan bize ne? Bu konu, CHP Genel Merkezi’ni, CHP delegelerini, CHP’ye oy verenleri alakadar eder." ifadelerini kullandı.

"Ülkemize güvenen, yatırım yapan herkes kazandı"

Türkiye’nin gerçek gündeminden söz etmek istediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki toparlanma sürecinin hızla sürdüğünü, açıklanan her verinin bu gerçeği doğruladığını kaydetti.

Perakende satış hacminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttığını, borsanın 106 bin puanın üzerine çıkarak 18 ayın zirvesini gördüğünü, OECD’nin Türkiye'nin bu yıl için büyüme tahminini eksi yüzde 0,3'ten artı yüzde 0,3'e, 2020 beklentisini de yüzde 1,6'dan yüzde 3'e yukarı yönde revize ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüketici Güven Endeksi’nin arttığını, Ekim ayında kurulan şirket sayısında artış yaşandığını, Reel Kesim Güven Endeksi’nin de Kasım ayında bir önceki aya oranla 1.1 artarak 102’ye yükseldiğini söyledi.

Artan imalat sanayindeki kapasite kullanım oranı, Finansal Hizmetler Güven Endeksi, hizmet sektörü güven endeksi gibi oranlardan örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin risk primi 300’e kadar geriledi. Ülkemize güvenen, yatırım yapan herkes kazandı, kazanmaya devam edecek." dedi.

Türk parasına yatırım yapılması konusunda tavsiyede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizdeki kimi ülkelerde ülkemiz menşeli ürünlere yönelik sinsi bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. İnşallah bir yeni adım daha atacağız. Tarım Kredi Kooperatifimiz Türkiye genelinde ilk etapta 500 noktada muhteşem diyebileceğimiz kendi satış mağazalarını açacak, bu sayıyı artırmaya devam edecek. Fiyatlardaki ucuzluk ve istikrar için, halkım için çok çok önemli bir adım olacak." açıklamasında bulundu.

"Batılı ülkeler, ülkemize savunma sanayi ambargosu uyguluyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayindeki önemli gelişmelerden de söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz, son beş altı yıldır, Batılı ülkeler giderek de artan bir şekilde ülkemize karşı artık inkârı mümkün olmayan boyuta ulaşan bir savunma sanayi ambargosu uyguluyor. Öyle ki işi, bırakınız yeni anlaşmaları, önceden alınmış lisansların iptaline kadar vardırdılar. Daha açık bir ifadeyle Türkiye, örneğine ancak savaş durumunda rastlanabilecek sertlikte bir ambargoyla karşı karşıyadır. Özellikle Suriye’deki son harekâtlarımızdan ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ardından bu uygulama daha da sertleşti. Ancak, hamdolsun savunma sanayimiz tüm bu kuşatmaları etkisiz hâle getirebilecek kabiliyete ulaşmıştır."

Millî muharip savaş uçağını 5-6 yıl içinde hazır hâle getirmeyi planladıklarını, yerli silah ve mühimmat konusunda özellikle Batılı ülkelere bağımlılığın neredeyse kalmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havadan havaya füzelerin, yerli ve millî muadillerinin seri üretimi için gün saydıklarını, savaş uçaklarına entegre edilecek havadan havaya füze Bozdoğan’ın, fırlatma rampasından yapılan güdümlü atışlarda tam isabet sağladığı bilgisini paylaştı.

"Dünyada sadece 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füzemiz, millî muharip uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ROKETSAN tarafından geliştirilip üretilen, ilk millî deniz seyir füzesi Atmaca’nın da TCG Kınalıada Gemisi’nden başarıyla fırlatıldığını, bu füzenin de önümüzdeki yıl envantere gireceğini bildirdi.

"KERKES Projesi’ni başlattık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi savunma sanayi alanında yeni gelişmelere de hazırladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: "Yapay zekâ destekli İHA’lardan sonra, bunların GPS olmayan ortamda da görev yapabilmesini sağlayacak KERKES Projesi’ni başlattık. Dünyada sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı bu teknolojiyle, haberleşmenin olmadığı durumda da hedefler vurulabilecek. Atak Helikopterimizin lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan Atak FAZ-2 helikopterlerini de önümüzdeki yıldan itibaren kullanıma almayı hedefliyoruz. Karasu’da ihtiyacımız olan her türlü motoru üretebilecek bir fabrikanın inşası sürüyor. Aynı şekilde, F-16 ve SİHA’larımızda kullanılan bombaların kapsülleri yanında patlayıcı dolumlarını da tamamen ülkemizde yapacak bir özel sektör yatırımı da yakında başlıyor. Bu yatırımın tamamlanmasıyla, yurt dışında dolum yaptırma işinden tümüyle kurtulmuş olacağız."

Türkiye’nin önüne çıkartılan engellerin azimlerini bilediğini, çalışmalarını hızlandırdığını sağladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz işte bu gündemlerle yolumuza devam etmekte kararlıyız. Kendi entrikaları içinde boğulanlara da yolunuz açık olsun diyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir