• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
Sahipsiz köpekler eşeğe saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Akdibek Köyü'nde sahipsiz köpekler dün sabah bir eşeğe saldırdı. Köpek saldırısında eşeğin yaralandığını gören köylüler, yaralı eşeğin tedavi edilmesini ve köpeklere karşı tedbir alınmasını istedi.

Köylülerden Mustafa Karahanlı, çöp toplama yerinin köye yakın olması nedeniyle buraya gelen köpeklerin yerleşim biriminin yakınına gelerek hayvanlarına saldırdığını belirtti.

"Hayvan barınağından olumlu bir dönüş alamadık"

Hayvan barınağını aradığını fakat olumlu bir dönüş alamadıklarını belirten Karahanlı, "Dün ben, kızım ve eniştem hayvan barınağını aradık ve durumu izah ettik. Onlar da; 'Şu an eleman yok, elaman olduğu vakit yarın sabah geleceğiz.' dediler. Sabah saatlerinde tekrar aradık. 'Bu hayvan burada can çekişiyor neden gelmiyorsunuz? 'dedim. Onlar da; 'Ne yaparsanız yapın.' dedi." diye konuştu.

"Eşek burada can çekişiyor"

Yetkililere seslenen Karahanlı, "Devletin veterineri ve imkânları var. Gelip bu hayvana baksınlar. Bu eşek burada can çekişiyor ve benimde vicdanım el vermiyor. Belediye gelip bu sahipsiz köpeklere el atsın. Saldıran köpekler kuduz da olabilir. Bu gün eşeğe saldırıyorsa yarın da bize ve hayvanlarımıza saldırabilir. Bu köpekler yüzünden hayvanımızın başında nöbet tutuyoruz." şeklinde konuştu.

Köylülerden Mahmut Karahanlı ise şunları söyledi:

"Dün köpekler tarafından bu hale gelen eşeği ertesi gün sabah fark ettik. Can çekişen bu eşeğin çok yarası var. Eşeğin önüne yemini ve suyunu bıraktık ama bir gün ya dayanır ya dayanmaz. Duyarlı vatandaşların el atmasını istiyoruz, bizim elimizden bir şey gelmiyor. Biz hayvan barınağını aradığımızda gelemeyeceklerini söylediler. Biz de onlara, 'Sizi şikâyet edeceğiz.' dediğimizde, onlarda; 'Nereye şikâyet ederseniz edin.' cevabını verdiler. Yetkililerden sessiz kalmamalarını ve yardım etmelerini talep ediyoruz. Bu yaralı hayvan sonuçta bir candır." şeklinde konuştu. (Gıyasettin Tetik- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir