• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA
Öğrencilerden kitap fuarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Valiliği avlusunda kurulan dev çadırda kurulan kitap stantlarını gezen öğrenciler, fuarın açılmasının güzel bir gelişme olduğunu ancak kendilerine hitap eden kitap çeşitliliğinin az olduğunu söylediler.

Birçok yayın evine ait kitap bulunan fuarı gezen öğrenciler, fuarı gezmenin verdiği sevinç ve kitap okumanın mutluluğunu yaşadılar.

Kitap Fuarının Adıyaman'da açılmış olmasını sevinçle karşıladığını belirten Yusuf Enes Yalçın adlı öğrenci, "Arkadaşlarımızla birlikte Kitap Fuarına geldik. Burada yazarlarla tanıştık, kitaplarımızı imzalattık. Çok eğlendik. Fuarın daha büyük, geniş bir alana kurulmasını ve daha fazla yazarın gelmesini istiyoruz. Çocuklara yönelik kitapların daha fazla olmasını istiyoruz. Kitap okumak çok eğlenceli bir şeydir, okumayı çok seviyoruz." dedi.

Rabia Karadağ adlı öğrenci ise, "Fuarın açılması çok güzel oldu bizim açımızdan. Daha geniş bir alanda, daha çok kitap olmasını isterdim. Kitap okuyorum ve bu tür etkinlikler daha da okumamıza vesile oluyor. Arkadaşlarımızla birlikte fuarı ziyaret ettik, çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

 

Sekizinci sınıf öğrencisi Kadir Değirmenci, "Bana hitap eden çok fazla kitap buldum, burada böyle bir fuarasın açılması beni çok mutlu etti.  Her yaş grubuna göre kitap bulamadım, bu bir eksikliktir. Umarım daha büyük fuarlar açılır." şeklinde konuştu.

Sekizinci sınıf öğrencisi Mahmut Ethem Toptaş, kitap okumadığını ancak buraya gelince içinde bir kitap sevgisinin olduğunu fark ettiğini belirterek, "Normalde kitap okuma alışkanlığım yoktur. Buraya geldiğimde kitaplara karşı ilgimin olduğunu fak ettim. Burada kitap okumaya karar verdim. Bu tür etkinliklerin Adıyaman'da yapılmasını destekliyoruz, bizleri mutlu ediyor." dedi.

Melekşah Karcı ise, "Kitap Fuarını çok beğendim. Burada çok kitap var. Okuduğum kitapları burada gördüm. Bu beni mutlu etti. Burada daha büyük yerlerin açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir