• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
İstanbul'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da, cumartesi gecesi Güngören ve Küçükçekmece'de başlayan etkinlikler, pazar gecesi de Sultangazi ve Sultanbeyli'de düzenlenen programlarla Sad Bin Ebi Vakkas'ın örnek ve öncü kişiliğinin anlatılmasına devam edildi.

Sultanbeyli Mustafa Öncel Kültür Merkezi'nde yapılan programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Cemil Genç, Sultangazi Nikâh Sarayı'nda yapılan etkinliğe ise Cengiz Aydın katıldı.

Sultanbeyli'de yapılan etkinlik, Hafız Onur Şahin'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Cemil Genç, Sad Bin Ebi Vakkas ve Hazreti Hatice'nin hayatlarından kesitler sundu.

Sad Bin Ebi Vakkas ve Hazreti Hatice'nin hayatlarından örnekler çıkarılması gerektiğini ifade eden Genç, her iki sahabenin hayatları boyunca yaptıkları fedakârlıklardan örnekler verdi.

Genç, "Hazreti Sad 17 yaşında iman etti ve imanında tereddüt etmedi. Fedakârlıkta öncüydü. Yapılan her savaşta vardı. Ya ordunun içinde ya da başındaydı. Resulullah (Salllalahu Aleyhi Vesellem)'in deyimi ile Hazreti Sad cihad aşığıydı. Hazreti Hatice her zaman İslam davasında eşine yardımcı olmuş ve tüm mal varlığını Allah yolunda harcamış ve kıtlık günlerinde Şib-i Ebi Talip'te bir çadırın altında, malsız ve mülksüz bir şekilde vefat etmiş ve bundan dolayı da asla pişman olmamıştır. Günümüzün Müslüman bacıları Hazreti Hatice'yi örnek almalıdırlar.'' diye konuştu.

Program sinevizyon gösterimi ve Mehmet Çayır'ın yaptığı dua ile sona erdi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir