• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Bürokrasi Azaldı Hizmetlerin Hızlanması Bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İçişleri Bakanlığı tarafından bürokrasinin azaltılarak hizmetlerin hızlandırılması amacıyla yapılan çalışmalara dair bir basın açıklaması yapıldı.

Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında bazı yönetmeliklerde değişiklikler yapıldığı belirtilen açıklamada, \"Su ve kanalizasyon hizmetleri için yapılan müracaatlarda başvuru sahiplerinin bayanı esas alınacak: Vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, nüfus cüzdan fotokopisi, nüfus cüzdanı onaylı sureti veya kimliğe ilişkin herhangi bir bilgi talep edilmeyecektir.

İlk su aboneliği, ilk katı su aboneliği ile bu aboneliklere ilişkin devir ve kapatma işlemlerine ilişkin işlemler sırasında başvuru sahiplerinden mevzuat talep edilen belgelerin asılları görevlilerce kontrol edilerek onaylanacak noter onayı sağlanacaktır,

İlk su abonelik işlemleri için yapı kullanma izni ve harcamalara katılım payının ödenmesi dışında hiçbir şart aranmayacaktır\" denildi.

Ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden güvence bedeli istenmeyeceği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: \"İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının vatandaş beyanına dayalı olarak şeffaf, hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde verilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca aynı paralelde planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklikler yapılarak inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi verilmesinde birçok bürokratik işlemler azaltılarak, işlemlerin basitleştirilmesine yönelik değişiklikler uygulamaya konulmuş. Bu hizmetlerin sunumunda uygulamaya ilişkin usul ve esaslara dair İçişleri Bakanlığı genelgeleri kaymakamlıklara, belediyelere ve il özel idaresine gönderilmiştir.\" (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir