• DOLAR 32.508
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2490.215
  • ...
Kar, Dolu, Yağmur, Fırtına Hepsi Var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Elverişsiz hava şartları yurdun genelinde etkili olmaya devam ediyor. Bolu`da kar, Yozgat`ta dolu yağdı, Batı Karadeniz`de de dev dalgalar sahili dövdü. Doğu Akdeniz`de ise sağanak yağış etkisini sürdürüyor.

Yozgat`ta Önce Kar Sonra Dolu

Türkiye`nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı Yozgat`ta yerini doluya bıraktı. Gün içinde başlayan dolu, sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.

Bolu`da Kar Yağışı

Bolu Abant`ta da kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Batı Karadeniz`de Dev Dalgalar Kıyıları Dövdü

Batı Karadeniz Bölgesinde de fırtına etkili oldu. Rüzgar saatte yaklaşık 100 kilometre hızla esti.

Dev dalgalar Zonguldak`ın Ereğli ilçesinde sahili dövdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgede sağanak yağış ve fırtınanın etkili olmaya devam edeceği uyarısı yaptı.

Doğu Akdeniz Sağanak Yağışa Teslim...

Doğu Akdeniz`de sağanak yağış, etkisini sürdürüyor. Kısa aralıklarla devam eden yağmur, bazı kent merkezleri ve köylerde sel ve su baskınlarına yol açtı.

Üç gündür bölgede, neredeyse, durmaksızın yağmur yağıyor. Son 3 günde metrekareye Anamur`da 242, Kahramanmaraş`ta 136, Hatay`da 140, Adana`da ise 122 kilogram yağış düştü.

Hatay`ın Kırıkhan ilçesindeki 4 köyde, bir çok evi su bastı. Ahır ve depolar, su altında kaldı. Hayvanlar, yüksek yerlere taşınırken, saman ve hububat zarar gördü.

Muratpaşa -Kızılkaya köyü ilköğretim okulu da selden nasibini aldı. Diz boyuna yaklaşan su sebebiyle eğitim ve öğretime ara verildi.

Reyhanlı`ya bağlı Konuk ve Beşaslan köylerinde vatandaşlar yağmur suyu sebebiyle zor anlar yaşadı. Bazı evleri su bastı.

Anamur`da Yıldırım Düştü

Mersin`in Anamur ilçesinde Ortaköy Camii`ne yıldırım düştü. Minarenin bir bölümünün yıkıldığı olayda, can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan aşırı yağış sebebiyle, Tarsus`taki Berdan çayı taştı. Binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı.

Adana`da, deyim yerindeyse gök yarıldı. Kent merkezinde bir çok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu. Bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı.

Çiftçi mahsulünü kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir