• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Van Kent Konseyi`nden Valiye Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Kent Konseyi 2`nci Olağanüstü Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Ümit Keser ve Yürütme Kurulu Üyeleri Van Valisi Münir Karaloğlu`nu ziyaret etti. Keser, Kent Konseyinin yeni dönem çalışmaları ve Büyükşehir Yasası hakkında Vali Karaloğlu ile fikir alışverişinde bulundu.

 

Kent Konseyinin kentin meseleleri konusunda göstereceği duyarlılığı önemsediğini belirten Vali Karaloğlu: \"Kent Konseyi bir taraftan eksiklikleri gözetlerken, bir taraftan da çözüm üretmelidir. Böyle bir misyon edinmelidir. Şimdi yeni moda `yönetişim` diyoruz. Yönetenlerle, yönetilenler arasında Kent Konseyleri bir köprü vazifesi görüyor. Konsey; yönetilenlerin taleplerini alıp yönetenlere götürmeli. Bazen de yönetenlerin mesajlarını alıp yönetilenlere taşıyacak. Böyle bir köprü görevinizin olması lazım. Özellikle toplumun farklı kesimlerini karar süreçlerine katmanız gerekir. Kadınlar, gençler, engelliler ve çocuk meclislerinin olması gerekir. Mesela Bursa`da, Kocaeli`de çocuk meclisleri var. Gençlik, engelli ve kadın meclisleri var.\"dedi.

 

\"Kent Konseyinin Önemi Büyükşehirle Birlikte Artacak\"
Türkiye`de Kent Konseyleri`nin yeni kavramlardan olduğunu anımsatan Vali Karaloğlu, başarılı olan illerden örnekler verdi. Karaloğlu: \"Başarılı olan Bursa ve Kocaeli Kent Konseyleri var. Van; büyükşehir olduktan sonra Kent Konseyinin önemi daha fazla ortaya çıkacak. İmkânlar da artacak. Büyükşehir Belediyeleri, bütçelerine, Kent Konseyi`nin harcamaları ile ilgili ödenek bırakabilecek. Mecburiyet yok ama yasal olarak bütçenin ayrılmasında da bir sorun yok. Van`ın büyükşehir olması Kent Konseyi`ni il genelinde daha etkili hale getirecek. İlçelerde de Kent Konseyi`nin şubeleri kurulabilecek. Sadece il merkezinde olması gerekmiyor. Van`ın en büyük ilçesi olan Erciş`te de alt birim olarak kurulabilir. Ama büyükşehir olması Kent Konseyi yapılanmasını ve işlemesini daha rahat hale getirmiş olacak.\" diye konuştu.

 

Van Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser de, kendilerini kabul ettiği için Vali Karaloğlu`na teşekkür etti. Keser, faaliyet yapmak için bütçede sıkıntılarının olduğunu belirterek: \"Kent Konseyinin işlevini geliştirme yönünde çabamız olacak. Bütün sivil toplum kuruluşlarının kurullarının olacağı etkinlikler yapmaya çalışacağız.\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir