• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umuda Yolculuk Projesi Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Açılış toplantısına katılan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Umuda Yolculuk Projesinin çok anlamlı olduğunu belirterek katılımcılardan her konuda olduğu gibi bu proje konusunda da ciddi, güzel ve titiz bir anlayışla çalışmalarını istedi. Bu projenin vatandaşları doğru bilgilendirme ve yönlendirme açısında önemli olduğunu belirtti. Aile içi iletişim önemine değinen Dr. Acar bu konuda yapılan çalışmaların kültürel ve dini unsurlara dikkat edilerek yapılması gerektiğini söyledi.
 
Proje Koordinatörü Sosyolog Osman Turgut, "Van yerelinde dezavantajlı grupların, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılması, risk altında yaşayan çocuk ve kadınlara ulaşarak, şiddete maruz kalan kadın ve çocukların, şiddete maruz kaldıklarında ya da madde bağımlılığı konusunda kime, nasıl başvuracakları noktasında bilgilendirmek ve yardımcı olmaktır." dedi. Bu doğrultuda aile içi iletişimi güçlendirmek, aile bireylerinin bir birini anlamasını sağlamak kısacası çatışmaları en aza indirgeyerek beraber yaşama bilincini kuvvetlendirmektir." açıklamasında bulundu.
 
Turgut, projede yer alan konuların, aile içi şiddete karşı mücadele, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme, aile içi iletişimi güçlendirme, madde bağımlılığı ile mücadele, yurttaşlık- kentlilik- birlikte yaşama bilinci olduğunu söyledi.
 
Proje kapsamında yapılacak gezilere değinen Turgut, Projenin zaman aralığının bir yıl, hedef kitlenin ise bin altı yüz kişi olduğunu söyledi.
Açılış programına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Programlar Hastalıklar ve Kanser Şubesi müdürü Büşra Tapan Soğanda ve SODES Proje çalışanları katıldı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir