• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Şahinbey’in anıları yaşatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından olan Mehmet Sait’in (Şahinbey ) evinin restorasyon çalışmalarını, ekibiyle ilgili birlikte inceleyerek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’in anılarının kendi evinde yaşayacağını belirtti.

Tahmazoğlu, “Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir kahramanlık örneği gösteren ordumuzun subayı ve topladığı çetelerle Fransızlara karşı büyük bir mücadele veren Şahinbey’in doğduğu evi Şahinbey Belediyesi olarak kamulaştırdık ve restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 2020 yılı Şahinbey’imizin şehadetinin 100’üncü yılı ve kahramanımızın evinde onun ismini yaşatarak, Şahinbey Anı evi olarak açacağız. Şahinbey’in neler yaşadığını, bu evdeki hatıralarını ve hayatını gelecek nesillerimize aktarmış olacağız. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 2020 yılının ocak ayı içerisinde çalışmaları tamamlayıp açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir