• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
“Kaybedeni olmayan Siyer Yarışması’na herkes katılmalıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’in Midyat ilçesinde de yarışma hazırlıkları afiş, el broşürü ve okullarda öğrencilere yönelik tanıtım çalışmalarıyla devam ediyor. Bu kapsamda 2 bin afiş asılıp, 5 bin el ilanı dağıtıldı. Okullara gidilerek özellikle öğrencilerin siyer yarışmasına katılımları sağlanıyor.

Siyer Yarışması’nın Midyat koordinatörlüğünü yürüten Vakıf üyesi Azim-Der Başkanı Nureddin Ayyıldız, konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye geneli Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “O'nu Oku O'nu Yaşa” temalı Umre ödüllü siyer yarışması düzenlendiğini ifade eden Ayyıldız, kaybedeni olmayan bu yarışmaya herkesin katılması gerektiğini ifade etti.

Amaçlarının, toplumun her kesimini Efendimizin mesajlarıyla buluşturmak olduğunu belirten Ayyıldız, “Peygamber Sevdalıları Vakfının yapacağı Siyer Yarışması’nın Midyat koordinasyonu derneğimiz Azim-Der tarafından yürütülmektedir. Siyer Yarışması’nın başvuruları 11 Kasım 2019 tarihinde başladı. 17 Ocak 2020 tarihinde son bulacaktır. Sınav 2 Şubat 2020 tarihinde yapılacaktır. Amacımız; toplumun her kesimini Peygamber Efendimiz’in  (Sallallahu aleyhi vesellem) mesajları ile buluşturarak, örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayatımızda tatbikini sağlamak ve Allah'ın rızasını kazanmak, toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmaktır. Bu vesileyle, toplumun her kesimini kaybedeni olmayan bu yarışmaya Azim-Der olarak davet ediyoruz.” dedi

Yarışmaya başvuru nasıl yapılır?

Başvuru ve kayıtlarda bu yıl bir yeniliğe gidildi. 4 kategoride düzenlenecek yarışmada katılımcılar;  1.kategori (4.ve 5.Sınıflar) ile  2.kategori ( 6.7.ve 8.sınıflar)  Yazar Sadullah Aydın’ın “Peygamber Zamanına Bir Yolculuk”, 3.kategori (9,10,11 ve 12.sınıflar) ile  4.kategori (Yetişkinler)  ise Yazar M.Hüseyin Özdemir’in “Son Peygamber Hazreti Muhammed’in Hayatı” adlı kitaplardan sorumlu olacaklar.  1.ve 2. Kategorilerde 60, 3.ve 4. Kategorilerde ise 80 soru sorulacak.

Kitap temin noktalarından alınacak kitapların üzerindeki filigran barkod kazılarak çıkan kodun  http://www.siyersinavi.com/  adresindeki başvuru kayıt formunda ilgili yerlere gerekli bilgilerin girilmesi ile başvuru yapılabilir. 

Yarışmanın Son Başvuru Tarihi: 17 Ocak 2020

Yarışma Tarihi: 2 Şubat 2020 Pazar günü Saat: 11.00 olarak belirlendi.

Midyat’ta kitap temin noktaları ise; Azim-Der dernek merkezi, Aydın Kırtasiye, Hicret Kırtasiye, Taksan Kırtasiye ve Yaşar Kırtasiye şeklinde belirlendi. (Süleyman Tunç-İLHA)    

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir