• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Soylu: Aileler çocuklarına 'teslim olun' diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Havalimanında Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Savcı Sayan, protokol tarafından karşılandı.

Bakan Soylu ve beraberindekiler havalimanından önce KOBİ Merkezi'nde incelemede bulunduktan sonra 11 bin kişi istihdam alanına sahip Ağrı Teksilkent Fabrikası'nın açılışı ve 6 bin kişi istihdamlı Ağrı Tekstilkent Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, önemli bir tesisin açılışı ve temel atma töreni için bir araya geldiklerini söyledi.

Soylu, doğunun makus talihini bozduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

Kim ne derse desin, bu ülkeyi beraber büyütüp zenginleştirerek ülkemizi yarınlara taşıyacağız. Siz bu işin acısını, sıkıntısını yaşadınız ve çocuklarınızı okutmak istediğinizde müsaade etmediler. Yatırım yapmak istediler ama 'Huzur yok nasıl buraya yatırım yaparız' diye insanlar endişe duydular. Ağrı, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt, çok sıkıntı çekti. Allah'a şükür her vilayetimizde üniversite hastane var. Bambaşka bir noktaya gidiyoruz. 'Doğu'nun makus talihi yenilmez.' derlerdi, haklılardı. Yol, öğretmen, hastane, üniversite, havalimanı yok. Kim gelip yatırım yapacak çocuklar nasıl okuyacak, nasıl mühendis olacaklar? Bu memleketin evladı olarak söylüyorum, bugün varız, yarın yokuz. Bir şeyi gördük, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir devrim gerçekleşti. Bugün kimse 'Doğu'nun makus yenilmez.' demiyor. Allah'a şükür birileri istemese de Avrupa, Amerika ve başka ülkeler kambura yatsa da etrafımızda fitne coğrafyası oluşturmaya çalışsa da ağzım dolu dolu söylüyorum Doğu'nun ve Güneydoğu'nun makus talihi yenilmiştir.

Bakan Soylu, başlatılan Kıran-7 operasyonuna da değindi. Soylu, "İçişleri Bakanlığı unsurlarıyla bir mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Şu anda terör örgütü kendi arasında bile haberleşmekten korkmakta ve ürkmektedir. Terör örgütüne daha önce 5 bin 500 kişi katılırken bu yıl itibarıyla katılım 108 kişi... Ailelerle temas kuruyoruz, evlatlarına diyorlar ki 'Artık orada durmayın, teslim olun.' Gelip teslim oluyorlar. Biz 221 kişiyi bu yıl ailelerinin desteğiyle ikna edip adalete teslim ettik. Daha dün 3 kişi geldi, akşam da 2 kişi geldi. Bu ne demektir daha çok doktor, mühendis, istihdam, iş, huzur, gelişmişlik, zenginlik ve daha güçlü Ağrı demektir." dedi.

Bakan Soylu, konuşmanın ardından il protokolü ile bir tekstil fabrikasının temelini atarken diğer fabrikaların ise açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Soylu açılış ve temel atma törenlerinin ardından Tekstil Kent alanında faaliyet gösteren fabrikaları gezerek buradaki çalışanlarla sohbet etti.

Ağrı'daki programı sona eren Soylu, helikopterle Doğubayazıt ilçesi ile İran sınırı arasında devam eden sınır duvarını incelemek için hareket etti. Soylu, son olarak havayolu ile tekrar Ankara'ya geçmesi bekleniyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir