• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
`Dokunmatik` Cihaz Kullananlar Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor ama yeni rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Dokunmatik cihazların yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan "Sürekli gerilim sakatlığı" bunlardan biri. El, kol ve dirseklerde ağrıya yol açan hastalığa yakalanmak da korunmak da sizin elinizde...

Dokunmatik cihazlar ulaşımdan, eğitime, iletişimden, eğlenceye artık her alanda kullanılıyor. Bu küçük asistanların getirdikleri kolaylıkların yanında bazı zararları da var.

"Sürekli Gerilim Sakatlığı"

"Sürekli gerilim sakatlığı" tıp literatürüne yeni girdi. Özellikle parmakların küçük ve sık dokunuşlarla sürekli titreşime maruz kalması, hastalığa davetiye çıkarıyor.

Hastalığın ilk belirtileri, el, kol ve dirseklerde meydana gelen ağrılarla ortaya çıkıyor.

"Tablet Göz Hizasında Kullanılmalı"

Hastalıkla ilgili bilgi veren Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Burhanettin Uludağ, "Tableti daha çok göz hizasına yakın bir şekilde kullanmalıdırlar. Dizlerinde kullanmaktan ziyade genellikle oturarak masa üzerine bir konsola tabletlerini yerleştirip bu şekilde çalışırlarsa çok daha verimli olur" dedi.

"Kullanım Süresi 2 Saati Geçmemeli"

Cihazları kısa süreli kullanmakta yarar var.

Prof. Dr. Burhanettin Uludağ bu konuda da, "Çalışma sürelerini 2 saatin altında tutarlarsa uykusuzluk yahut depresyona eğilim gibi mental hafıza yorgunluğu ya da beyin yorgunluğu gibi durumlara düşmekten korunmuş olurlar" şeklinde konuştu.

İlaç ve fizik tedavi ile rehabilite edilebilen hastalık, yanlış kullanımla tekrar ortaya çıkabiliyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir