• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
KARANLIK PLAN !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saldırıda yaralanan olmazken, yurdun önünde saldırganların olduğu değerlendirilen kan izlerine rastlandı. Polis yurdun yanındaki çöp kutusunda çok sayıda atılmaya hazır molotof kokteyli buldu.
Güneydoğu`da son günlerde yurtlara saldıran PKK yandaşları, Diyarbakır`da da benzer bir saldırı gerçekleştirdi.

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan ve büyük çoğu Diyarbakırlı olan 200`e yakın üniversite ve lise öğrencisinin kaldığı Mehmet Özyurt Yüksek Öğrenim Yurdu`na örgüt yandaşları tarafından saldırı yapıldı. Saldırıda yaralanan olmazken maddi hasar meydana gelmedi.
Olaydan sonra saldırganlar kaçarken, Diyarbakır polisi olay yerine gelerek geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, yurdun önünden geçen caddede göstericilere ait olduğunu değerlendirdiği kan izlerine rastladı. Olay Yeri İnceleme ekipleri saldırganların kan örneğini alarak kriminal incelemeye gönderdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM: SES BOMBASI ELLERİNDE PATLAMIŞ OLABİLİR
Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, faillerin yakalanması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yurt görevlileriyle görüşen Sağlam, olay yaralanan hiçbir öğrencinin olmadığını söyledi. Göstericilerin saldırıyı gerçekleştirmek için karşıdan geldiğini ve ses bombasının ellerinde patlamış olabileceğini kaydetti.

Ses bombasının el yapımı olan küçük bir bomba özelliğini taşıdığını belirten Sağlam, saldırganların hastanelere uğrayabileceği düşünerek tüm birimleri uyardıklarını kaydetti.

SALDIRGANLAR ÖNCE KEŞİF YAPMIŞ
Bu arada, bombalı saldırı anı yurdun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Simitçi kılığında bir saldırgan ile 3 kişi yurdun önünde uzun süre keşif yaptıktan sonra ayrılıyor. Yurdun önüne ikinci kez gelen saldırganlar olayı gerçekleştirdikten sonra hızla Şehitlik semtine doğru kaçıyorlar.

Olay yerine gelen polis yaptı ilk inceleme saldırganların yurdu yakmakta kullanacağı değerlendirilen çok sayıda atılmaya hazır molotof kokteyli buldu.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir