• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
​ "O'nu tanımanın yolu O'nu okumaktan geçer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 17 Şubat 2020 tarihinde Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Sınavı'na olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de sınava büyük bir ilgi var.

2 Şubat 2020 tarihinde Türkiye genelinde düzenlenecek Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Sözcüsü Yusuf Kaya, vakıf olarak her yıl siyer sınavını düzenlediklerini ve vatandaşların sınava yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kentte sınav için 35 ayrı noktada başvuru noktası oluşturduklarını belirten Kaya, geçtiğimiz haftalarda başlayan kayıtların 17 Ocak 2020 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, tüm Gaziantep halkını düzenlenyecekleri Siyer Sınavı'na davet etti.  

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak amaçlarının ve hedeflerinin topluma Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i anlatmak, tanıtmak ve hayatını yaşatmak olduğunu belirten Kaya, şunları söyledi:

Amaç ve hedefimiz bu doğrultudadır. Bunun için mücadele ediyoruz. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Türkiye geneli 81 ilde birçok ilçede, mezra, köy ve beldede Allah Resulünün örnek hayatını anlatmaya, okutmaya çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Biz biliyoruz ki Allah Resulünün hayatını kendisine örnek almayan bir toplumda huzur ve mutluluk olmaz. Bundan dolayı biz O'nu kendimize rehber ve lider olarak görüyoruz. Allah-u Teala O'nu bize rehber ve lider olarak tayin etmiştir.

 

"Hazreti Muhammed'i kendimize örnek almalıyız"

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, tüm Müslümanlar için en güzel örnek olduğunu belirten Kaya, "Kur'an-ı Kerim'de ‘Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a (Celle Celaluhu) ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar, Allah'ı (Celle Celaluhu) çok zikredenler için güzel bir örnektir' buyuruyor. Madem Allah Resulü bizim için güzel bir örnektir. Madem Allah (Celle Celaluhu) Resulünü bizlere örnek olarak tanımlıyor. O halde kendimize örnek aldığımız kişiyi tanımak, bilmek zorundayız. O'nu tanıyabilmemiz için de O'nu okumamız lazım. O'nu okuyabilirsek ancak O'nun sürdüğü hayatı biz de kendi hayatımızda sürdürebiliriz, O'nun gibi bir hayat sürebiliriz." dedi.

"35 sınav başvuru noktası oluşturduk"

Bu hedef doğrultusunda yola çıktıklarını ve 8 yıldır da Türkiye genelinde Siyer Sınavı düzenlediklerini anımsatan Kaya, kentte Siyer Sınavı ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

Gaziantep'te 35 ayrı noktada kayıt noktamız var. Siyer Sınavı'nın startını yaklaşık iki haftadır vermişiz. İki haftadır çok güzel ve yoğun bir katılım var. Halkın sınava teveccühü var. 35 ayrı nokta ile birlikte de Gaziantep'in diğer ilçelerinde aynı şekilde Siyer sınavına kayıt noktalarımız var. Bu noktalarda da sınav kayıtlarımız devam ediyor. Yine yerel radyo ve televizyonlara reklamlar verdik. Afiş, bilboard çalışması yaptık. Şehrin birçok noktasında stant kurduk. Kayıtlarımız 17 Ocak'a kadar devam edecek. Sınavımı 2 Şubat tarihinde pazar günü saat 11.00'de düzenlenecek.

Siyer sınavının 4 ayrı kategoriden oluştuğunu belirten Kaya, sınavda dereceye girenlerin umre ödülü başta olmak üzere 2 bin hediye verileceğini, yaşlı, çocuk, genç, erkek ve kadın 7'den 70'e herkesin bu sınava girebileceğini belirtti.

"Siyer sınavının bir kaybedeni yoktur"

"En büyük ödül aslında Hazreti Muhammed'in hayatını okumak ve anlamak" diyen Kaya,"Sınavda en güzel ödülü aslında Allah Resulünün hayatını anlamak ve tanımaktır. Bununla ilgili çok güzel dönüşler aldık. Hayatında hiçbir şekilde Peygamer Efendimizin hayatını okumayan insanlar bu sınav vesilesiyle Allah Resulünün hayatını okumuş oluyorlar. Bu noktada da bize ‘Allah Resulünün hayatını öğrenmem benim için tüm hediyelerden daha üstündür' şeklinde olumlu ve güzel dönüşlerde oluyor. Bu nedenle siyer sınavının hiçbir şekilde kaybedeni yoktur. Onun için herkes kazanandır. Sadece ödül bazlı değil, Allah Resulünü tanıdığı için mutludur, huzurludur ve kazanandır. Zaten bizim de amacımız, hedefimiz budur. Allah Resulünü bütün topluma götürebilmektir." ifadelerini kullandı.

"Allah Resulünün girmediği evde huzur, mutluluk ve tat olmaz"

Kaya, "Eğer biz böyle yaparsak toplumlarımız mutluluğa, huzura kavuşabilir. Ailelerimizin içinde huzur olur. Çünkü bizler biliyoruz ki Allah Resulünün girmediği evde huzur, mutluluk ve bir tat olmaz. Bugün tüm dünyada ve İslam coğrafyalarında maruz kaldığımız sadece bireysel bir sömürü değil, bir zihinsel sömürüye de maruz kalmışız. Bu zihinsel sömürüden Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle Allah Resulünün hayatını kendi hayatımıza örnek alarak aşabiliriz. Bu şekilde kendi hedefimize ve gayemize ulaşabiliriz. Amacımız ve hedefimiz budur. Bu konuda inşallah çabalarımız devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Bu sene de sınava yoğun katılım bekliyoruz"

"Peygamber Efendimizin hayatının okunmadığı, yaşanmadığı ev, ruh ve gönül kalmasın" diyerek tüm Gaziantep halkını 2 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek Siyer Sınavı'na davet eden Kaya, "Peygamber sevdalısı halkımızdan beklentimiz; geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda sınavımıza aynı şekilde katılım göstermeleridir. Geçen yıl Gaziantep'te 7 bine yakın kaydımız vardı. İnşallah bu sene ki beklentimiz 7 binin üzerindedir." diye konuştu.

Peygamber sevdasının hiçbir şekilde engel tanımadığının da altını çizen Kaya, "Her yıl sınavımıza hem görme hem de bedensel engelli kardeşlerimiz de katılıyorlar ve bizi mutlu ediyorlar. Kendileri de aynı şekilde mutlu oluyorlar. Bundan dolayı halkımıza tekrardan çağrımızdır; sınava katılım gösterelim, bu sınavın hiçbir kaybedeni yoktur. Çocuk, genç yaşlı, erkek, kadın 7'den 70'e tüm peygamber sevdalısı halkımızın sınavımıza katılım göstermelerini bekliyoruz." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir