• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Suriye`de Muhalifler Askeri Bölgeyi Ele Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin, Lübnan sınırına yakın askeri bölgenin kontrolünü ele geçirdiklerini ve iki ordu arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Başkent Şam`ın Ayn Terma, Zemelka bölgesinde ÖSO birlikleri ile Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve patlamaların meydana geldiğini kaydeden SRGC, Muaddamiye bölgesine yoğun roket saldırıları düzenlendiğini vurguladı.

Halep ve çevresindeki beldelere çok sayıda "scud" füzesinin düştüğünü ileri süren SRGC, halkın beldeden güvenli yerlere kaçmaya başladığını belirterek birçok kentte iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Öte yandan Şam Haber Ağı (SNN) muhabiri Yusuf Ebu Şeref, ÖSO birliklerinin sabahın erken saatlerinde kent merkezindeki Suriye İstihbarat binasına saldırdığını ve bölgeden yoğun silah seslerinin geldiğini söyledi.

Filistinlilerin yoğun olarak yaşandığı Yermuk mülteci kampında yönetim karşıtı büyük katılımlı gösterilerin gerçekleştiğine işaret eden Ebu Eşref, kampta durumun sakinleşmeye başladığını ve halkın yavaş yavaş evlerine dönmeye başladığını dile getirdi.

Yermuk kampında elektrik ve iletişimin kesik olduğundan bahseden Ebu Şeref, Yermuk kampı dahil olmak üzere birçok çevre mahalleden halkın temel gıda maddelerine ulaşmakta sıkıntı çektiğini ifade etti.

Suriye ordusu ile ÖSO birliklerinin kampı anlaşmalı olarak terk ettiğine dikkati çeken Ebu Şeref, "Hafta içerisinde kampın kontrolünü sağlayan ÖSO birlikleri tamamıyla bölgeden çıktı. Şimdi halktan başlarına roketlerin düşmesinden korktuğu için evlerin bodrum katlarında kalanlar var" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir