• DOLAR 32.388
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2326.709
  • ...
Siyonist çete 20 yılda 3 bin çocuk öldürdü; ÇOCUK KATİLİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBRAHİM SEVGİLİ / DOĞRUHABER

Siyonist işgal çetesi 2000 yılının Eylül ayından bu yana 18 yaşın altında üç bin Filistinli çocuğu öldürdü. İnsan Hakları Kuruluşları, işgal çetesinin, İkinci İntifada’nın başlangıç tarihi olan Eylül 2000'den bu yana 18 yaşın altında üç bin Filistinli çocuğu öldürdüğünü belgeledi. Filistin Enformasyon Bakanlığı'nın Çocuk Enformasyonu Dairesi'nin geçtiğimiz Perşembe günü yayınladığı raporda Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Filistin'deki çocukların işgal rejiminin kolluk kuvvetleri ve işgalci Yahudi’ler tarafından maruz kaldıkları insanlıkdışı uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Rapora göre 29 Eylül 2000 tarihinde başlayan İkinci İntifada’nın başlangıcından 2019 yılının Ekim ayının sonuna kadar geçen süre içinde 3000 Filistinli çocuk işgalciler tarafından öldürüldü, on binlerce çocuk da yaralandı. 16 bin çocuk da tutuklandı. 

BU YILIN İLK YARISINDA, GAZZE’DE 16 ÇOCUK KATLETİLDİ

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi’nin, geçtiğimiz aylarda yayınladığı raporda, işgal çetesinin 2019’un ilk altı ayında Gazze’de 16 çocuğu öldürdüğü açıklandı. Merkez, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin yılın ilk yarısında 1233 çocuğu da yaraladığını ifade etti. Raporda, yaralılardan çoğunun Gazze’nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde düzenlenen ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerine katılan çocuklar olduğu, yılın ilk yarısında 17 çocuğun da alıkonulduğu belirtildi. İşgal güçlerinin Gazze sakinlerine ve özellikle de çocuklara yönelik ihlallerini sürdürdüğünü belirten El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin çocuklara yönelik saldırılarında bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre artış görüldüğünü açıkladı. Raporda, Gazze’ye uygulanan ablukanın uluslararası hukuka aykırı olduğu ve insan hakları ihlali teşkil ettiği, çocukların yaşamlarını olumsuz etkilediği kaydedildi. İşgal güçleri, HAMAS’ın seçimleri kazandığı Ocak 2016’dan bu yana Gazze’ye abluka uyguluyor. Gazze’de yaşayan iki milyon insana uygulanan abluka Haziran 2007’den itibaren daha da ağırlaştırılmıştı.

İŞGAL ÇETESİ, 50 BİN FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ALIKOYDU

Filistinli Esirler Kurumu tarafından verilen son rakamlara göre hâlen işgal zindanlarında 200 Filistinli çocuk esir bulunuyor. 2019 yılının başından bu yana işgal güçleri 18 yaşından küçük 745 Filistinli çocuğu alıkoydu. Esirler Kurumu ve Esirlerin İşleri Komisyonu tarafından verilen rakamlara göre geçtiğimiz Ekim ayı içinde de işgal güçleri 75 Filistinli çocuğu alıkoydu. Gözaltına alınan çocukların yüzde 95'i gözaltına alınmaları esnasında veya gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kalıyor. Gözaltı işlemlerinin çoğu da gece yarısından sonra gerçekleştiriliyor. İşgal güçleri ellerini ve gözlerini bağlayarak götürdükleri çocukları avukatlarından uzak bir şekilde sorgulamaya tabi tutuyor ve kendilerinden isteneni itiraf edinceye kadar işkence ediyorlar. Esirler konusunda uzman olan Abdunnasır Fervane, işgal rejiminin Filistinli çocukları gözaltına alma işini sistematik hale getirdiğini ve belli bir hedef doğrultusunda sürdürdüğünü dile getirdi. İşgal rejiminin bununla Filistinli çocukların durumları hakkında kötü bir imaj oluşturmayı ve onların geleceklerini karartmayı amaçladığını söyledi. Fervane yaptığı açıklamada 18 yaşından küçük çocukların gözaltına alınması faaliyetlerinin çocuk haklarına yönelik en büyük ihlal olduğuna dikkat çekerek bunun insan haklarıyla ilgili uluslararası yasalara ve insanî yasalarla ilgili temel değerlere aykırı olduğunu vurguladı.

“FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN TÜMÜ İŞKENCELERE MARUZ KALIYOR”

Fervane açıklamasında işgal rejiminin hâlen Mecdo, Ofer ve Damon cezaevlerinde 200 Filistinli çocuğu hapiste tuttuğunu belirterek Filistinli çocukların gerek gözaltı esnasında ve gerekse gözaltına alındıktan sonra,  kendilerine yönelik işkence uygulamalarından ve aşağılama politikalarından dolayı büyük bedel ödemek zorunda kaldıklarını vurguladı. Fervane elde edilen verilerin ve toplanan bilgilerin gözaltına alınan Filistinli çocukların tümünün bedensel veya psikolojik işkencelere maruz kaldıklarını ortaya koyduğunu belirtti. Fervane aynı zamanda 1967'den bu yana siyonist işgal güçleri tarafından 50 bin Filistinli çocuğun alıkonulduğunu, İkinci İntifada’nın başlamasından bu yana alıkonulanları sayısının da 6200'ü bulduğunu hatırlattı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir