• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Putin Başörtüsü Yasağında Israrcı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev
 
Moskova Dünya Ticaret Merkezi`nde bugün düzenlenen gazeteciler için büyük bir basın konferansı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Müslüman kızların okullarda başörtüsü takmalarına ve başörtüsüne karşı olduğunu açıkladı.
Rus lider sadece okullarda başörtüsü konusuna değil, aynı zamanda tüm İslam dünyasında başörtü konusunda kendi görüşünü dile getirdi. Putin özellikle, okullar dahil olmak üzere müslüman kızlara zorunlu başörtüsü dayatma girişimleri olduğunu söyledi. İnterfaks Haber Ajansın verdiği bilgilere göre Putin şöyle konuştu: "Başörtünün bizim geleneksel İslam`da yeri yoktur, bizim kültürümüzde yeri yoktur."

Putin, "Neden biz geleneklerine yabancı tanıtımları gerekir? Bazen kendi idealleri savunmak için hayatlarını feda eden korkusuz bizim geleneksel İslam temsilcilerine güvenmek zorundayız. Onlar da İslam`da başörtüsü yok diyorlar”, diye konuştu...

Ardından Vladimir Putin İslam aleminde başörtüsü yanlış dizme olduğu görüşünü belirten Müslümanların "otorite" birinin görüşü gösterdi , " Biz insanları eğitim almayı men ediyoruz, ve kendi gelişiminde gecikme için koşulları oluşturyoruz" - dedi. Ama nasıl başörtünün okullarda akademik performansını etkileyebilir, Putin ayrıntı vermedi.

Putinin Başörtüsü hakkında konuşmanın sebebi Stavropol bölgesinde okul öğrencileri ile yaşanan olay oldu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir