• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...

Dicle Elektrik, borcunu ödemeyen Mardin çiftçisini bir an evvel borçlarını ödemeleri hususunda son kez uyardı.

Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Mardin İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2019 yılına ait elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerine önümüzdeki haftadan itibaren enerji verilmeyeceği duyuruldu.

Dicle Elektrik'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Şirketimizin tüm iyi niyetine rağmen beklenen ödemeler yapılmamıştır. Yasa ve yönetmeliklerin şirketimize verdiği yetkilere göre bu abonelerin elektriğini çok önceden kesmemiz gerekirken, çiftçi zarar görmesin, ürünü tarlada kalmasın diye bunu öteledik. Ancak, geldiğimiz noktada bir kısım tarımsal sulama abonesinin iyi niyetli olmadığı gördük. Uyarılarımızın ardından bu borçlar ödenmediği takdirde gelecek yıl bu abonelere kesinlikle elektrik verilmeyecektir. Bu konuda son derece kararlıyız ve geri adım atmayı düşünmüyoruz. Elektrik borcu bulunan çiftçilere, ödeme yapmamaları durumunda bir kez daha kesinlikle enerji verilmeyeceği konusunda uyarıda bulunuyoruz." denildi.

Dicle Elektrik A. Ş.  Mardin İl Müdürü Memet Bulut da borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin mağdur olmamaları için borçlarını acilen ödemelerini istedi.

Türkiye genelinde elektriğe dayalı tarımsal sulamanın neredeyse yarısı Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yapılıyor. Bölge illerinden Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır bu konuda başı çekerken en çok borçlu tarımsal sulama aboneleri de bu illerde yer alıyor.

Alınan bilgilere göre Mardin'de bulunan tarımsal sulama abonelerinin Dicle Elektrik'e bir milyar 200 milyon lira borcu bulunuyor. Üstelik borçlu abonelerin birçoğunun 2019 yılının dışında önceki yıllarda ait birikmiş elektrik borçlarının da bulunduğu belirlendi. (M. Salih Keskin – İLKHA)