• DOLAR 32.597
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.712
  • ...
Suriye`de İki Türkiyeli Vatandaş Serbest Bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Suriye`de yaşanan olayların ardından bölgede yoğun yardım çalışmaları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, yardım çalışmalarının yanı sıra insani diplomasi girişimleri de yürütüyor.

Bölgede yürüttüğü insani diplomasi çalışmalarını sürdüren İHH son olarak Şam`da esir durumda tutulan 2 Türkiye vatandaşını da bularak cezaevinden çıkarmayı başardı. Şam`da bulunan İHH ekipleri tarafından yapılan görüşmelerin ardından serbest bırakılan İdris Çanakcı ve Ekrem Ciğerli, bugün Tahran`a geçecekler. Aylardır cezaevinde tutulan ve İHH`nın yürüttüğü insani diplomasi sonrasında serbest bırakılan vatandaşlar en kısa süre içerisinde Türkiye`ye getirilecek.

Daha önce haber yapmak için bölgeye giden ve gözaltına alınarak cezaevine konulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun`u bularak serbest bırakılmasını sağlayan, yine haber yapmak için bölgeye giden ve yakalanarak cezaevine konulan gazeteci Cüneyt Ünal`a ulaşmayı başaran İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede görev yaparken esir alınan farklı uyruklardan gazetecilerin serbest bırakılmasına da aracılık etti. İHH ekipleri bunların yanı sıra İranlı ve Suriyeli pek çok sivilin de serbest bırakılmasını sağladı. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir