• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
İstanbul İçin Bir `Acil` Uyarı Daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güne, buzlanma nedeniyle Boğaziçi Köprüsü`ndeki zincirleme kazayla başlayan, aynı nedenle TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde bir başka zincirleme kazanın yaşandığı kentte, kar yağışı etkili oluyor.

Özellikle yüksek kesimler ile Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı ilçeler beyaz örtüye büründü. Sarıyer, Çekmeköy ve Ümraniye yağışın etkili olduğu yerler arasında.

Kar yağışı ve buzlanmanın trafikte neden olduğu yoğunluk, okula giden öğrenciler ile işlerine giden vatandaşlara zor anlar yaşattı.

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

Belediyenin tuzlama araçları aralıksız çalışırken, kar yağışının akşam saatlerinde kuvvetini artırması, yarın öğleye doğru da etkisini yitirmesi bekleniyor.

UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden gelen son açıklamada, Doğu Anadolu, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller yöresi için buzlanma ve don uyarısında bulunulmuş, Marmara`nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yaşanabileceği kaydedilmişti.

İBB`DEN ACİL ÇAĞRI:

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB`den yapılan açıklamada; "İstanbul`u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle yollarda trafik aksamaları meydana geliyor. Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur." denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir