• DOLAR 32.397
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.936
  • ...
Savunma Bakanı Akar: S-400 çalışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'dan alınan S-400'lerle ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "S-400 çalışacak. TSK personelinin eğitim sürecini yaşıyoruz. Bunlar tamamlandığı zaman planlandığımız faaliyet neyse bunu uygulayacağız. Bu işin şakası yok" dedi.

Suriye'de yapılan harekâta ilişkin konuşan Bakan Akar, "Suriye'deki harekatlarla terör devleti oluşturma hevesi bitti. Fırat Kalkanı bölgesine en az 400 bin kişi dönüş yaptı. Harekatlarla sınır bölgelerimizde güvenlik sağlandı." İfadelerini kullandı.

Akar şöyle konuştu: "Hali hazırda 231 bin 921 yükümlü silah altındadır. Askerliğin 6 aya düşmesiyle herhangi bir zaafiyet söz konusu değil. Şu ana kadar 20 bin 725 yükümlü bedelli askerlik için başvurdu, 688 milyon civarında bedel tahsis edildi. Bedellide 31 Aralık'a kadar müracaat alımı sürecek, Ocak 2020'den itibaren yükümlülerin birlik, celp ve sevk dönemleri açıklanacak. Vicdani ret kavramıyla ilgili yasalarımızda hüküm bulunmamakla birlikte konuya ilişkin herhangi bir çalışma da yoktur."

Rusya'dan alınan S-400'lere ilişkin de konuşan Bakan Akar, "S-400 çalışacak. TSK personelinin eğitim sürecini yaşıyoruz. Bunlar tamamlandığı zaman planlandığımız faaliyet neyse bunu uygulayacağız. Bu işin şakası yok Türkiye'nin egemenlik ve bağımsızlığından şüpheniz olmasın. S-400'de dost düşman tanıma sistemi olacak ve bir sorun yaşanmayacak." diye konuştu.

Bakan Aker, "Türkiye'nin şu an 5 F35'i var, 4'ü teslim edildi, 1'i garajda bekliyor." dedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir