• DOLAR 32.345
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2244.658
  • ...
Türkiye’nin en büyük savaş gemisi 2020’de sularda olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul Tuzla’da yapımı devam eden Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’da incelemelerde bulundu.

Demir, incelemeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu gemi Türkiye’nin gurur kaynağı olacak. Bir anlamda kamuoyunda uçak gemisi olarak bilinen gemimiz ve çalışmalar son derece düzenli bir şekilde yürütülüyor ve süre olarak da tersaneyle konuştuğumuzda planlanan süreden yaklaşık bir yıl daha önce geminin teslim edilmesiyle ilgili tedbirlerin alındığını, alınmaya devam edildiğini gördük.

İnşallah 2020’nin sonunda bu gemiyi Deniz Kuvvetlerimize vermiş olacağız. Tersaneyle konuşmalarımızda bu çalışmaların gidişatından memnun olduklarını gördük. Biz de gidişattan memnunuz. Bu incelemeyi yaparken çeşitli ürünlerin yerlileştirilmesi, yerli ürünler ve projeler kullanılmasıyla ilgili de yerinde tespitler yaptık.

İnşallah bundan sonra bu tür gemilerle Türkiye de dünyada iddialı olacaktır. Hem tasarımı hem de çeşitli malzemeler, sistemler açısından da iddialı bir konuma geleceğimizi umuyoruz. Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

231 METRE UZUNLUĞA SAHİP

TCG Anadolu’nun yapımına, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) projesi kapsamında başlandı.

Asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile belirlenen yere intikal ettirebilecek TCG Anadolu’nun yapımı, Tuzla’daki Sedef Tersanesinde sürdürülüyor.

TCG Anadolu, 4 mekanize çıkarma aracı, 2 hava yastıklı çıkarma aracı, 2 personel çıkarma aracının yanı sıra uçak, helikopter ve insansız hava araçları da taşıyacak.

231 metre uzunluk ve 32 metre genişlikteki geminin tam yük deplasmanı yaklaşık 27 bin ton olacak.

Kaynak, TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir