• DOLAR 32.339
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.762
  • ...
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Etkinlikleri tüm Türkiye’ye ulaştırmak için hazırlanan ve Nisan ayında yayınlanan Bilim Söyleşileri Portalı üzerinden geçtiğimiz dönem alınan başvurularla toplam 120 etkinlik düzenlendi. 2019 yılı için ikinci çağrı döneminde ise hem başvuru sayıları hem de planlanan etkinlik sayıları katlanarak arttı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için hazırlanan portalda, ikinci başvuru döneminde, çeşitli üniversitelerden konuşmacı olmak isteyen 748 öğretim üyesi ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen 81 şehirden toplam 1054 kurum, hazırlanan çevrimiçi başvuru sistemi ile etkinlik tercihlerini oluşturdu.

Başvurular arasında birbirleri için uygun olanlar, zaman, yer, hedef kitle ve söyleşi konusu tercihlerine göre kontenjanlar dâhilinde eşleştirildi. 31 Aralık’a kadar sürecek 1044 etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri ile bilim merkezleri ev sahipliği yapacak.

BİLİM İNSANLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir.

Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanıyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için belirli zamanlarda başvurular alınıyor. Bir sonraki başvuru döneminin Şubat ayında olması planlanıyor.

Konuşmacı olmak isteyen bilim insanları ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen kurumlar, başvuru ve ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalını (bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr) ziyaret edebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir