• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Öğretmenler ebru sanatıyla buluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis'te karnesiz ara tatilde, öğretmenlerin motivasyonu için etkinlik düzenlendi.

Bitlis Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, eğitim öğretime daha zinde başlamaları ve motivasyonlarının yükseltilmesi için öğretmenler ebru sanatıyla tanıştı. İnsanların zihin ve yorgunluklarını dinlendirdiği belirtilen ebru sanatı, Osmanlı döneminden bu yana gelen bir sanat olarak icra ediliyor.

Ara tatilde öğretmenlerin motivasyonunu artırmak amacıyla davet edildiği programa katılarak, sanatı tanıtmaya ve uygulamalı olarak anlattığını belirten baston ustası sanatkâr Cumali Birol, kültürel miras olan ebru sanatıyla öğretmenlerin buluşturulmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bastona ebru sanatını işlediklerini dile getiren Birol, "Gerçekten bu tatilin acaba yansıması neler olacak? Bunun ilk yansımasını şimdi yaşıyoruz. Gerek doğada gerekse de iç mekânda olsun yansımasını bir haftadır görüyoruz. Bastonun üzerine ebru işledik. Bugüne kadar öğretmenlerimiz bu sanatı görmemişlerdi. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah bunun devamı gelecek diye düşünüyoruz. Bu tarz motivasyonların ülkemize, bizlere, öğretmenlerimize, özellikle ailelerimize çok ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz sanatkârlar olarak. Bu sanatlarımızı gerek yurt içinde gerekse de yurt dışındaki fuarlarda değerlendiriyoruz. Amacımız bu sanatı verdiğimiz eğitimlerle yaymaktır." dedi.

"Öğretmenlerimizin motivasyonunun artırmayı hedefledik"

Ara tatilde öğretmenlerde bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Anadolu Lisesi Müdürü Murat Biçer, ebru sanatıyla ilgilenen insanların yorgun zihinleri ve yorgun bedenlerinin dinlendirildiğini ifade etti.

Biçer, "Bu çalışmaya katılan ustamız Cumali Biraol'a teşekkür ediyoruz. Bakanlığımızın 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde bir ara tatil uygulaması mevcuttur. 18-22 Kasım tarihlerine denk geldi. Biz de ebru sanatıyla okulumuzda çalışan öğretmenlerimizle farkındalık oluşturmak konusunda bir çalışma yaptık. Bu tür sanatsal ve kültürel çalışmaların ilimizde, okulumuzda, genel anlamda ülkemizde yürütülmesi önemlidir. Bakanlığımızın mesleki çalışma kapsamında göndermiş olduğu program içerisine baktığımız zaman bu tür faaliyetlere sık sık değinildiğini görüyoruz. Ebru sanatını seçtik. Çünkü ebru sanatı Osmanlı döneminden bu yana süre gelen bir sanattır. Ebru sanatıyla ilgilenen insanların yorgun zihinlerini, yorgun bedenlerini dinlendirdiklerini, ruh hallerini ortaya çıkardıkları bir durum olduğundan dolayı öğretmenlerimizi eğitim öğretimin başlayacağı güne zihinde olmalarını sağlamaya çalıştık." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir