• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Bakan Selçuk: EYT için her şeyi denedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili “Yapmayacağım, seçim kaybetsem bile bu işte yokum” açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ile ilgili çok sayıda analiz yapıldığını açıklayan Bakan Selçuk, “EYT ile ilgili en az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil.” açıklamasını yaptı.

Sayıları 6 milyonu bulan EYT'lilerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

“Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak. Bu hesap kötü bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola teşvik etmeyin. Seçimi kaybetsek de olmayacak. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı.” ifadelerini kullanmıştı.

EYT’lilerin sayısının 5 ila 6 milyon civarında olduğu göz önüne alındığında, en düşük emekli maaşı olan bin 600 lira üzerinden hesap yapılsa bile yıllık maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olacağına dikkat çekiliyor. Şu andaki rakamlarla maliyet en az 113 milyar TL. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir