• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Adana Umut-Der Depremzedelerle Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Geçtiğimiz yıl Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremler nedeniyle binlerce aile Türkiye`nin farklı illerine göç etmek zorunda kalmıştı. Bu ailelerin arasında yüzlerce aile de Adana`ya göç etmişti. Adana`ya göç eden ailelerin çoğu Adana`da fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarıyla tanınan Adana Umut-Der tarafından da  misafir edilmişti.


Van`da hayatın normale dönmesini ardından herkes gibi memleketine dönen Adana`daki Vanlı depremzedeler Adana Umut-Der ve Van Rahmet Eli Gıda Bankası tarafından düzenlenen programla bir araya geldi.


Rahmet Eli Gıda Bankası binasında düzenlenen programa Adana Umut-Der başkanı Selahattin Yeniay ile dernek yetkilileri, Van`ın kanaat
önderlerinden molla Abdurrahim Timurtaş, HÜDA-PAR kurucu üyesi Av. Mehdi Oğuz ve Vanlı depremzedeler katıldı.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen program, misafirlere ikram edilen yemekle başladı. Programda bir konuşma yapan Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, Van ilinde yaşanan depremlerden dolayı Adana`ya göç eden Vanlı depremzedeleri misafir eden Adana Umut-Der`e teşekkür etti.
 
Ardından bir konuşma yapan adana Umut-Der Başkanı Selahattin Yeniay, bela ve musibetlere karşı sabırlı olunması gerektiğini ve yaşanan tüm olayların birer imtihan olduğunun vurguladı. Dernek olarak amaçlarının muhtaç fakir ve mağdur kimseleri yardım etmek olduğunu söyleyen Yeniay, Van`da yaşanan depremleri hatırlatarak, "Bu süreçte geçen sene Van`da deprem olmuştu. Bu depremzedelerin 300 aileye yakını Adana`ya göç etmişti.. Biz Adana`daki fakirlere yardım etmemizin yanında bu kardeşlerimiz de gelince onlarla iletişim kurmuştuk. Aradan bir yıl geçti. İstedik ki onları, burada kendi illerinde ziyaret edelim. Rahmet Eli Gıda Bankası da kendi personellerini görevlendirdi. Depremzedeleri konteynerlerde ziyaret ettik. Bundan çok mutlu olduk. Rabbim inşallah bizi hayırlara muvaffak eyler" diye konuştu.
 
"Ensar`ın Muhacir`i Kucakladığı Gibi Bizi Kucakladılar"
Düzenlenen programdan dolayı memnuniyetini belirten Vanlı depremzedeler ise Adana`da kendilerini misafir eden Adana Umut-Der`e teşekkür ettiler. Ensar ve Muhacir kardeşliğinin bir daha günümüze yansıdığını söyleyen depremzedeler, "Allah-u Teala tüm müminlerden razı olsun. Adana`daki dernekteki kardeşlerimiz, Ensar`ın muhaciri kucakladığı gibi bizi kucakladı. Ensar -Muhacir ilişkilerini bir kez daha orada yaşadık. İnşallah bu daim olur. Bu afeti iyi kötü atlattık Allah`a şükür. Rabbim hiçbir Müslüman`a böyle bir musibeti göstermesin. İnşallah muhabbetimiz daim olur. İlk etapta devletin sahip çıkamadığı insanlara Adana`da onlar sahip çıktılar. Yiyecek olsun, yakacak yardımı olsun… Rabbim kat kat onların sevabını arttırsın. Fakirlerin ve muhtaçların yardımına koşuyorlar." ifadelerini kullandılar. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir