• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Ürdün Siyonist İşgal Rejiminden bir heyetin katılacağı konferansı iptal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Cezire.net'e bilgi veren kaynağın belirttiğine göre Ürdün İçişleri Bakanlığı söz konusu konferansı herhangi bir sebep belirtmeksizin iptal etti. Ancak 'Normalleşmeye Karşı Elçiler' komitesinin baskılarının iptal kararının verilmesinde etkisi olduğu tahmin ediliyor. 

Basın Projesi Yürütme Müdürü Rıza Yasin'in verdiği bilgilere göre bu konudaki tartışma Tunuslu bir araştırmacının İsrailli heyetin katılacağını öğrenmesi üzerine konferanstan çekilmesiyle birlikte başladı. Bunun öğrenilmesinin hemen ardından konferansın iptal edilmesi yönünde çağrılar yapılmaya başlandı. 

Yasin'in söylediğine göre Normalleşmeye Karşı Elçiler, konferansı gerçekleştirme işiyle ilgilenen taraflarla irtibata geçerek işgal devletinden birilerinin çağrılması işleminin durdurulmasını istedi ve kendilerinin bu olayın peşini takip edeceklerini söylediler. Daha sonra bu elçilerin bağlantılarına cevap verilmedi. Bunun üzerine onlar milletvekilleriyle irtibata geçerek konferansta "normalleşme" çabasının kendini çok açık bir şekilde gösterdiğini İçişleri Bakanlığı'na açıklamalarını ve böylece konferansın iptal edilmesi yönünde karar çıkarmalarını istediler. 

Yasin ayrıca konferansın, ABD'nin Batı Yaka'daki yahudi yerleşim merkezlerinin yasal kabul edilmesini sağlama çabası sebebiyle Filistin davasının en önemli ve en tehlikeli tarihi sürecinden geçiyor olduğu bir dönemde düzenlenecek olmasının da etkisi olduğunu belirtti. (Filistin Enformasyon Merkezi)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir