• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Putin`den ABD`ye Misilleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri`nin, Rus vatandaşlarına ilişkin hazırladığı insan hakları yasasına tepki gösterdi. Putin, yasanın Moskova-Washington ilişkilerini zehirlediğini savundu. Putin, sağlığı ile iddiaları da yalanladı.

Putin, düzenlediği yıl sonu basın toplantısında. Amerikan Başkanı Barack Obama tarafından geçen hafta imzalanan ve insan hakları ihlallerine karışmış Ruslara vize verilmesini yasaklayan ve mal varlıklarını donduran yasayı sert dille eleştirdi.

"Yasa Moskova-Washington İlişkilerini Zehirledi"

Vladimir Putin, yasanın Washington yönetimi ile ilişkileri zehirlendiğini kaydederek, "Anladığım kadarıyla ortaklarımız hala geçmişte yaşıyor" dedi.

"Rusya`ya Karşı Düşmanca Tutumun Göstergesi"

Söz konusu yasanın Rusya`ya karşı açıkça düşmanca bir tutum sergilendiğinin göstergesi olduğunu savunan Rusya Lideri, "Mesele Rus yetkililerin Amerika`da hesap açamamasından, mallarına el konulmasından çok daha öte bir meseledir" şeklinde konuştu.

Rusya`nın Washington`a Misillemesi Yolda

Washington`a misilleme olarak Rusların haklarını ihlal eden Amerikalıların Rusya`ya girişlerinin engellenmesi girişimine destek veren Putin, parlamentoda görüşülen ve Amerikalıların Rusya`dan evlat edinmelerini yasaklayan yasa tasarısını doğru bulduğunu söyledi.

"ABD ve Avrupa`yla Kıyaslanmayacak Kadar İyiyiz"

Konuşmasında Rusya`nın ekonomik durumuna da değinen Putin, yüzde 3,7`lik büyümeyle, Amerika ve Avrupa ile kıyaslanmayacak kadar iyi durumda olduklarını anlattı.

Tarımda hasadın iyi gitmemesine rağmen bu sonucu aldıklarını belirten Putin, Rusya`nın yüzde 5,3 ile gelişmiş ekonomiler arasında en düşük işsizlik oranına sahip olduklarını da vurguladı.

Putin`den "Kıyamet" Yorumu

Maya takvimi ve kıyamet konusunda da Putin, kıyametin bu yıl değil, 4,5 milyar yıl sonra Güneş söndüğünde yaşanacağına inandığını söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir