• DOLAR 32.344
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2240.44
  • ...
Gezi'yi Mumla Arayacaksınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU - HABER YORUM 

HDP kontenjanından meclise girip bir süre sonra TİP'e geçen, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla tepkilerin odağı haline geldiği gibi akıllara birçok sorunun takılmasına yol açtı. Hükümeti Gezi'den de şiddetli sokak olaylarıyla tehdit eden Atay, Türkiye'yi karanlık ve kaotik bir senaryoya sürüklemek istediklerinin sinyalini verdi. 

Atay, meclis kürsüsündeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı "Bugün Şili'de, Ekvador'da, Lübnan'da, Azerbaycan'da "Kesinlikle sokağa çıkmaz." denilen insanların kendi iradelerini nasıl ortaya koyduğunu, nasıl karşı çıktıklarını görün, bakın, hiç aklınızdan çıkmayan Gezi'yi düşünün. Bu halk sizi iktidardan indirecek ama o gün emin olun, Gezi'yi mumla arayacaksınız." diyerek tehditler savurdu.

Uzun zamandır Türkiye'de Gezi benzeri olayların hazırlığının yapıldığı ancak halkın bu tür olaylara katılmakta isteksiz olduğu yönünde tespitler yapılmakta. Bu tür kaotik olayları tertipleyenlerin her krizi "toplumsal çalkantı için bir fırsata dönüştürme gayretlerinin sürdüğü biliniyor.

Barış Atay'ın meclis konuşması hayali kurulan böylesi bir olayın gerçekleştirilme çabasının devam ettiğini bir kez daha hatırlatırken, bu defakinin (Allah korusun) daha ağır sonuçlara yol açacağının vurgulanması düşündürücüdür.

Bu arada "Amerika'nın Sesi",  Dünyadaki protestoları "Dünyanın ve Türkiye'nin 4 bir yanında sokaklar gösteriler ve protestolarla çalkalanıyor." ifadeleriyle duyurarak Türkiye'de de protestolar varmış gibi gösterip algı operasyonuna soyundu.

Gezi olaylarını sadece mevcut hükümete yönelik bir girişim olarak ele almamak lazım. Bugün Barış Atay'ın tehdidinde geçen ve VOA'nın (Amerika'nın Sesi'nin) varmış gibi gösterdiği olayların yıkıcı tesiri  sadece hükümetle sınırlı kalmayacak tüm Türkiye'de etkisini gösterecektir. 

Ancak özellikle son dönemlerde hortlamaya başlayan 28 Şubat zihniyeti olası bir Gezi hareketlenmesinde ilk olarak İslam ve Müslümanlar hedef olacaklardır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir