• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
`Hıristiyan ve Yahudileri Taklit Etmek Akidemize Terstir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, yılbaşı kutlamalarının Müslüman adeti olmadığını ve Müslümanların Hıristiyan adetlerini değil, alimlere, peygamberlere, sahabelere ve onların yoluna uyma gayreti içerisinde olmaları gerektiğini vurguladı.
 
Müslümanların inançları konusunda yılbaşının hassas bir konu olduğunu söyleyen Bozan, Müslümanların yılbaşı gibi etkinliklerle bir yozlaşmanın içine girdiğini belirterek, "Halkımız Hıristiyanların adet, gelenek ve göreneklerini kendi gelenek ve görenekleriymiş gibi yaşamaya çalışıyor. Yılbaşı kutlaması Hıristiyan aleminde 25 Aralık`ta başlayan Noel Bayramı bağlantılı olarak devam eden bir kutlamadır. Noel Hıristiyanların anlayışına göre, Hz. İsa`nın doğumuyla ilgili bir inançları var ve o haftayı bayram olarak kutluyorlar. Ama bayram olarak kutlarken de içkiyle her türlü harama girerek kutluyorlar. Bu tamamıyla kendi inançlarına terstir. Çünkü Allah Peygamberinin doğum gününü içkiyle kutlamak helal değildir ve onların yanlışları onlara aittir" dedi.
 
Emperyalistler Kültürlerini Müslümanların Yaşayışına Sokmuştur
Her devirde emperyalist güçlerin Müslümanlarla savaştığını vurgulayan Bozan Müslümanların dinlerini ve inançlarını yok etmeye çalıştıklarını ama başaramadıklarını dile getirdi. Bozan, "Emperyalistler kültür emperyalizmiyle kendi inançlarını gelenek, göreneklerini bizim içimize sokarak bizi biz olmaktan uzaklaştırmıştır. Yüzyıllarca Müslümanları kendi inanç doğrularından uzaklaştırıp bu şekilde kendilerine kul köle olacak duruma getirmeye çalışmışlar ve bunu başarmışlar. Müslümanlar olarak onların yaptıkları yanlışlara katılmamız lazımdır. Bizim inancımıza, akidemize zarar veren her şeyden bizim uzak durmamız lazımdır. Bizim iki tane kutsal bayramımız var. Ramazan ve Kurban bayramı, bizler bu bayramlarımızda İslami geleneklerimizde her türlü kutlamayı yapabiliriz" diyerek tavsiyelerde bulundu.
 
Müslüman Muhasebe İçerisinde Olmalı
Müslümanların yılbaşlarında ve yılsonlarında bir muhasebe yapmaları gerektiğini ifade eden Bozan, geçen bir yılda Müslüman bir kişi olarak kendilerini sorgulamaları gerektiğini söyledi. Bozan, " `Müslüman olarak yılbaşlarında ne kadar Allah`ın emirlerine uyan bir fert olduk, Allah`ın emirlerini yaşayan bir toplumun inşası için neler yapabildik` diyerek bu konuda kendimizi sorgulamamız lazım. Böyle düşünerek gelecek yılda da plan ve provalarını yapmamız gerekir. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde, `Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz` buyurarak, Müslümanlar günlük, haftalık, aylık ve yıllık olmak üzere sürekli bir muhasebe içerisinde olması lazım. Geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmek bir Müslüman`ın ana görevi olması lazımdır. Bizler Hıristiyan alemine değil, Müslüman alimlerine, peygamberlere, sahabelere ve onların yolunda uyma gayreti içerisinde olmamız lazımdır" ifadelerini kullandı.
 
Müslüman Özüyle Akidesiyle ve Kendi İnancıyla Vardır
Yanlış politikalar yüzünden İslami değerlerin hiçe sayıldığına ve Müslüman halkın bir yozlaşmaya doğru gittiğine dikkat çeken Bozan, "Halkımızın bu konuda hassa olmasını bu tür kutlamalara meydan vermemesini, resmi kurumların, belediyelerin, devlet erkânının ve televizyonlarında Hıristiyan adeti olan olaylara bizim bir etkinliğimizmiş gibi, bizim bir kültürümüzmüş gibi yansıtmamaları gerektiğini düşünüyorum. Allah bazı şeyleri yasak ederken bazı şeyleri de mubah etmiştir. Her haram karşısında helal olan şeylerde var. Bu tür etkinliklerde bulunmak istiyorsak örneğin Mekke`nin fethi o tarihe rast gelmektedir. Bizler o tarihte Mekke`nin fethini kutlayacağız inşallah. Müslüman kendi özüyle, akidesiyle ve kendi inancıyla vardır. Onun dışında sadece kimliğiyle Müslüman olup giyim kuşamda, yemede, ahlakta ve içmede Hıristiyan ve Yahudileri taklit etmek akidemize ters olan bir şeydir" dedi. (M.Fatih Akgül/M.Sait Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir