• DOLAR 32.512
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2483.776
  • ...
İstanbul-Edirne Yönü E-5 Trafiğe Kapandı (2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haramidere`de kar nedeniyle Edirne yönü trafiğe kapandı.100 Haramidere mevkii Beylikdüzü istikametinde ulaşım, olumsuz hava koşulları sebebiyle oluşan buzlanmadan ötürü tamamen durdu.

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı yer yer etkisini sürdürüyor. E-5 Karayolu Haramidere mevkiinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafik adeta dururken, zinciri olmayan birçok ise yolda mahsur kaldı.

KİMSE İLGİLENMİYOR

Yolda ilerlemeye çalışan araçların patinaj çektikleri görülürken, sürücüler ise duruma isyan etti.

Yollarda kalan bir sürücü, “2 saattir yoldayız kar burada tuttu. Zincir takmaya çalışıyorum ama olmuyor. Arabalar patinaj yapıyor” dedi.

Başka bir sürücü ise, “09.30’dan beri buradayım, 50 yeri aradım kimse ilgilenmiyor. Tuzlama yapılmıyor yokuşu çıkamıyoruz. Akşamdan tedbir almaları gerekiyordu” diye konuştu.

KAR ETKİLİ OLUYOR

Günlerdir ülkenin doğusunda etkili olan kar yağışı batıya da geldi. Güne soğuk hava nedeniyle buzlanmanın neden olduğu trafik keşmekeşiyle başlayan mega kentte de kar etkisini gösteriyor.

Meteorolojinin buzlanma, don ve kar uyarıları bu sabahtan itibaren İstanbul`da kendini gösterdi.

Güne, buzlanma nedeniyle Boğaziçi Köprüsü`ndeki zincirleme kazayla başlayan, aynı nedenle TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde bir başka zincirleme kazanın yaşandığı kentte, kar yağışı etkili oluyor.

Özellikle yüksek kesimler ile Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı ilçeler beyaz örtüye büründü. Sarıyer, Çekmeköy ve Ümraniye yağışın etkili olduğu yerler arasında.

Kar yağışı ve buzlanmanın trafikte neden olduğu yoğunluk, okula giden öğrenciler ile işlerine giden vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Belediyenin tuzlama araçları aralıksız çalışırken, kar yağışının akşam saatlerinde kuvvetini artırması, yarın öğleye doğru da etkisini yitirmesi bekleniyor.

UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden gelen son açıklamada, Doğu Anadolu, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller yöresi için buzlanma ve don uyarısında bulunulmuş, Marmara`nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yaşanabileceği kaydedilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir