• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Kan herkes için ihtiyaçtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genç Kızılay Topluluğu tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin büyük bir destek verdiği kampanyaya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de kan bağışında bulunarak destek verdi.

Kampanyanın açılış töreninde konuşan Gür, bir hekim olarak dönem dönem kan verdiğini ve insanın vücudunun kan elemanları başta olmak üzere yenilenmeye ihyacı olduğunu belirterek, bu yenilenme süreci içerisinde kan verildiğinde daha sağlıklı olunduğunu söyledi.

Gür, “Kan vermek insanı yormaz tam tersine, birçok noktada yenilenmeyi gerektirir. Sizden ricam; bu konuda hiç çekinmeden rahatlıkla kan verebilirsiniz. 6 ay gibi bir süre zarfında kan verebilirsiniz ancak belli hastalıkları olanlar vermeyebilir. Verdiğiniz kan bir gün gelir annenize, babanıza, kardeşlinize, eşinize, dostunuza ihtiyaç duyabilirsiniz. Sizin verdiğiniz kan en yakınınıza gidecek. Başkalarının verdiği kan da size ilaç olacak. Özellikle Kızılay başta olmak üzere kan tedariki noktasında ulusal düzlemde her türlü ihtiyacı gideren en sıkıntılı süreçlerde, deprem gibi büyük afetlerde her zaman yanı başımızda olan ulusal ve uluslararası hizmet sunan Kızılay’a her türlü kan bankası oluşumunda destek vermemiz gerekiyor.” dedi.

“Yıllık 3 milyon kan ihtiyacımız var”

GAÜN Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Nihat Yıldırım da Türkiye’nin yıllık 3 milyon civarında kan ihtiyacı olduğunu belirtti.

GAÜN Öğretim Üyesi ve Kızılay Gaziantep Şubesi Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yazıcı da “Kan bağışı hayat kurtarır. Bağışlanan her kan kurtarılan üç can demektir. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.” dedi.

Kampanyaya, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Şehmus Demir, Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Nihat Yıldırım, memur ve işçi sendikaları yöneticileri ve çok sayıda öğrenci destek verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir