• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
“4’üncü Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması amacıyla Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde inşaatı devam eden 4’üncü Oto Sanayi Sitesini ziyaret etti.

İnşaatı devam eden 4’üncü Oto Sanayi Sitesinin Diyarbakır'a marka değeri katacak bir çalışma olduğunu ve Diyarbakır'ın bu tür projelerle anılması gerektiğini belirten Güzeloğlu, 4’üncü Oto Sanayi Sitesi esnafıyla yaptığı sohbette sanayi sitesinin yapıldığı arazide imar sorunu olduğunu ve Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla imar sorununu çözdüklerini kaydetti.

Altyapı ve ulaşım olmak üzere 4’üncü Oto Sanayi Sitesi’nin tüm sorunlarını çözeceklerini ifade eden Güzeloğlu, “2020'nin ilk yarısında yeni yerimizde hizmetle buluşacağız. Bize düşeni biz yapacağız. Herkes kendine düşeni yaparsa sonucu da güzel olacak. Küçük Sanayi Sitesi için de 2 bin 300 dönümlük bir yer belirledik. Bütün Küçük Sanayi Sitesi yerleşkelerini oraya taşıyacağız. Buradaki örnek model gibi kent içini rahatlatacağız. Size Kalkınma Ajansından da yaklaşık 600 bin liralık bir hibe desteği verdik.” dedi.

 “4’üncü Sanayi Sitesi’nde güneş enerjisi kullanılmalı”

 Güzeloğlu, “4’üncü Oto Sanayi Sitesi’nin bitmesine müteakip altyapı, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yaşam alanları rekreasyonu gibi konularda öne çıkacak. Özellikle bu tip üretim alanlarında Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisinin kullanılmasının enerji girdi maliyetlerinde mevcut çatı zeminlerinin de buna tahsis edilmesini de önemsiyoruz. Bu projede bu yok ama şimdiden gereken bileşen olarak, hem iş yeri sahiplerimizin hem de buradaki ilgili arkadaşlarımızın ortak çalışma yapmasında bir proje hazırlamalarında fayda var. En önemli girdi maliyetleri olan enerjinin böylelikle elde edilmesi ve ekonomik olarak elde edilerek rekabet gücünün artırılması da gerçekleştirilmiş olacaktır. projede emeği geçen, bugüne kadar bu günlere gelmesine katkıda bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve işyerlerinin esnafımızla insanımızda ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.(Gıyasettin Tetik-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir