• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
K Belgelerinin Erciş`e Verilmesine Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Faruk Alparslan, `K` Türü Yetki Belgeleri`nde 2008-2009 yıllarında yapılan yolsuzluğun bütün bir ile mal edilmesinin doğru bir davranış olmadığını belirterek, \"Paramızı burada yatırıyorsak belgemizi neden burada almıyoruz. Neden bizleri başka yerlere mahkûm ediyorlar\" diyerek olaya sert bir şekilde tepki gösterdi.

 

\"6 Yıl Önce Yapılmış Bir Yolsuzluğun Bu Güne Kadar Devam Ettirilmesi Yanlıştır\"
K belgelerinin Van`a verilmesi aşamasında büyük bir gayret saf ettiklerini hatırlatan Van Şöfürler Odası Başkanı Alparslan, \"Burada yapılmış olan bir yolsuzlukta yolsuzluk yapan insanın cezasını bütün bir kente mal etmenin hiçbir manası ve anlamı yoktur. Kesinlikle bu suçu işleyen şahıs hakkında yasal soruşturma başlatılmalıydı. Bundan 6 yıl önce yapılmış olan bir yolsuzluğun 2012 yılına kadar devam ettirilip daha sonra bir takım basın aracılığıyla K türü yetki belgelerinin buradan alınması büyük bir sorun teşkil etmektedir\" dedi.

 

\"Bu Yetkinin Van`dan Alınıp Diyarbakır`a Verilmesi Çok Büyük Bir Haksızlıktır\"
Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile anlaşmalı ticaret odalarının dışında bu belgelerin verilemediğini aktaran Başkan Alparslan, \"Anlaşma gereği bu belgeler TOBB`a bağlı odaların dışında verilmemektedir. Bu yetkinin Van`dan alınıp Diyarbakır`a verilmesi bölge halkına yapılmış çok büyük bir haksızlıktı. Bakın burada pazarcı esnafımızın buradan Diyarbakır`a gidip bu K belgeleri almak için yaşadıkları mağduriyetlerin haddi hesabı yoktur.\" şeklinde konuştu.

 

\"K Belgelerinin Ticaret Odası Olarak Erciş`e Verilmesi Kesinlikle Doğru Bir Şey Değil\"
Diyarbakır`a girmektense Erciş`e gitmenin daha iyi olduğunu söyleyen Alparslan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: \"Elbette ki Erciş bizim ilçemizdir. Diyarbakır`a gitmekten daha iyidir. Ancak bu yetkinin Erciş`e verilmesi ve D4 belgelerinin de kapıda beklerken hem bu ilden hem de çevre illeri rahatlatacak bir ofisin açılması neden bu kadar acizlik yaratıyor bunu anlamış değiliz. Kesinlikle mağdur eden ve bu kış şartlarında Diyarbakır`a insanları gönderen zihniyet burada yaşanan bu mağduriyeti de görmek zorundadır. K belgelerinin ticaret odası olarak Erciş`e verilmesi kesinlikle doğru bir şey değil ama diğer tarafta Diyarbakır`a gitmektense Erciş`e gitmek külfetimizi azaltmakta bu yetkinin alınması ve ticaret odasının hatasını bütün esnafa mal edilmesi doğru bir davranış değildir.

 

\"Hiçbir Belge Bedava Verilmiyor\"
Sorunlarının giderilmesi ve devletin kasasına girmesi gereken para karşılığında bu belgelerin verilmesinin en tabii hakları olduğunu ifade eden Alparslan, \"Paramızı burada yatırıyorsak belgemizi neden burada almıyoruz? Neden bizleri başka yerlere mahkûm ediyorlar? Bu bütün illerin içerisinde niye doğuya reva görülüyor? Burada bu parayı almasını biliyorsanız neden bizi Diyarbakır`a ya da Erciş`e gönderiyorsunuz? Biz burada belgelerimizi alalım. Hiçbir belgede bedava verilmiyor. Çok büyük paralar karşılığında veriliyor\" diyerek olayı sert bir dille eleştirdi.

 

\"D4 Belgelerinde de Sıkıntı Var\"
K belgesi ve A4 belgeleri başta olmak üzere diğer belgeleri alan esnaf sayılarının bu yetkinin verilen birçok ilden daha fazla olduğunu ifade eden Alparslan, \"Önümüzdeki yılbaşından itibaren D4 belgeleri yetkisinin 6 ay süreyle uzatılmasını sağladık o da bugün onaylandı. Ancak 6 ay sonra yine aynı sıkıntı başlayacak burada D4 belgelerinin mağduriyeti K türü belgelerin mağduriyetinden çok daha fazladır\" diye konuştu.

 

\"Van`da Hala Karayolları Bölge Müdürlüğü Ya Da Şubesi Yok\"
Ayrıca 2009`dan bu yana Karayolları Ulaştırma Bölge Müdürlüğü`nün de Van`dan kurulması gerektiğine değinen Alparslan, \"Burada en büyük sıkıntılardan biri de burada Karayolları Bölge Müdürlüğü ya da şubesinin bulunmamasıdır. Bunun için de müracaatlarımızı yaptık. Bunu Milletvekillerimizle de deklare ettik. Bunun Van`da kurulması Hakkâri, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Iğdır gibi çevre illerin tamamının mağduriyetini giderebileceğini söyledik\" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir