• DOLAR 32.334
  • EURO 35.217
  • ALTIN 2247.294
  • ...
CHP'de değişen bir şey yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER - HABER YORUM

CHP bildiğimiz gibi, değişen hiç bir şey yok.

20 yıl önce meclise başörtüsüyle gelen milletvekili Merve Kavakçı'ya , hem hukuk kurallarını hem de insan haklarını hiçe sayarak sözlü saldırıda bulunarak "Burası devlete meydan okunacak yer değil. Bu kadına haddini bildirin" diyerek bir linç girişimi başlatan ve sonrasında milletin sandıkta siyasetten silerek cevap verdiği  dönemin başbakanı Bülent Ecevit'ten sonra yine aynı zihniyet sahibi birisi çıkıp  milletvekili Özlem Zengin'e aynı tavır, aynı kelime ve üslupla çıkıştı.  CHP'de adeta genetik kod haline gelen inanç karşıtlığı ve mesafeli duruş kadına bakış açılarını da resmediyor.

Genelde tüm insanları ve özelde de kadınları İnançları üzerinden değerlendirmeye alışkın olan bu çağ dışı zihniyetin günümüz versiyonunun hiç değişmeden Ecevit'i kelimesi kelimesine takip etmesi toplumda şaşkınlık yarattı.

ÖNCE "ULAN" DEDİ, SONRA 20 YIL ÖNCEKİ AYNI DEHŞET İFADESİYLE "BU KADINA HADDİNİ BİLDİRİN" DEDİ

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yine tansiyon yükseldi. Dış politika üzerine muhalefetin eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton karşısındaki duruşunu hatırlattı. Bu hatırlatma üzerine CHP sıralarında sinirler gerildi. AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkan vekili Engin Özkoç, 'ulan' ifadesini kullandığı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e "Bu kadına haddini bildiriniz" diye bağırdı."

 Her ne kadar bu defa başörtüsünden dolayı hakarete uğramasa da, bir kadın olarak Özlem Zengin'e aynı ses tonu ve aynı ifadelerle saldırılması akıllara 20 yıl önceki hadiseyi getirirken insanlar :

"CHP'de değişen hiçbir şey olmamış, bunların kadına bakışları ama özellikle örtüli kadına bakışları problemli,zihniyetleri İslami örtüyü kabullenemiyor!" şeklinde yorumlar getirdiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir