• DOLAR 32.339
  • EURO 35.194
  • ALTIN 2242.138
  • ...
Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerine birincilik ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da düzenlenen “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” kapsamında üniversitelerin yarıştığı yemek yarışmasında Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri ödülleri topladı. Öğrenciler, 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Fuarda Diyarbakır ve Mardin başta olmak üzere Malatya, Bingöl, Van, Osmaniye, Mersin, Trabzon, Kastamonu, Hatay ve Kayseri’nin de aralarında olduğu 45 ilin mutfağı, sektörün profesyonelleri tarafından tanıtıldı.

Diğer üniversitelerin öğrencileri ile yarışan MAÜ öğrencileri, ünlü şeflerinin jürilik yaptığı yarışmalar sonunda, öğrencilerden Berkay Nedim, balık kategorisinde, Fatma Tunç, ana yemek kategorisinde altın madalya alırken, Merve Sağlam, tatlı kategorisinde, Asya Akpolat da ana yemek kategorisinde gümüş madalya, Zinet Aşan da tavuk kategorisinde bronz madalya aldılar.

Yine öğrencilerden Sultan Kürküt, Sultan Çalışır ve Asya Akpolat’tan oluşan ekip, yarışmada birinci olarak 3 altın madalya daha aldılar. Böylece MAÜ toplamda, 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Ayrıca grup olarak yarışılan en iyi üniversite kategorisinde en yüksek puanı alan MAÜ öğrencileri böylece Mardin’e en iyi üniversite ödülünü de getirdiler.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, öğrencileri ve Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lokman Toprak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Semra Gürbüz ve bölüm hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yarış’ı rektörlük makamında ağırladı.

Ödül alan öğrencileri ve hocalarını tebrik eden Rektör Özcoşar, üniversite ve şehir olarak bu başarıdan gurur duyduklarını söyledi.

Özcoşar, kısa bir süre önce işletmesi Turizm Fakültesine devredilen MAÜ Uygulama Oteli ve Sosyal Tesisinde bahar dönemi ile birlikte Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin sunumlara başlayacaklarının müjdesini verdi.

Bu çalışmaların, Kültür Turizmi İhtisas Üniversitesi olma hedefi kapsamında yapılan faaliyetlere güçlü bir destek anlamını taşıdığını ifade eden Rektör Özcoşar, bu hedefe ulaşmada başta basın kuruluşları olmak üzere sektörün ve tüm Mardin’in desteğini beklediklerini ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir