• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
Aynı anda 3 kapalı ameliyat geçiren hasta sağlığına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç kapalı ameliyatı aynı seansta olan 64 yaşındaki hasta bir gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. 64 yaşındaki Hanifi Avcı kronik kolesistit (safra kesesi iltihabı) ve bilateral inguinal herni (çift taraflı kasık fıtığı) nedeni ile Batman Bölge Devlet Hastanesinde aynı seansta kapalı yöntemle üç ameliyatı birden oldu. Ertesi gün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Hastanın hem fıtıklarından hem de safra kesesi iltihabından kurtulduğunu belirten Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Ümit Alakuş, "Hastamız defalarca acile başvurmuştu. Kendisini tedavi edebileceğimizi anlattık ve ameliyat korkusunu yendi. Aynı seansta Laparoskopik (kapalı yöntem) olarak hem safra kesesini aldık, hem de TAPP (kapalı fıtık ameliyatı) yöntemi ile her iki büyük fıtığını tamir ettik. Hem fıtıklarından hem de safra kesesi iltihabından kurtuldu. Tüm ameliyat ve anestezi ekibinin özeni ile problemsiz bir ameliyat oldu, kendisine geçmiş olsun diliyoruz." dedi.

Bir anda 3 ameliyat geçirerek sağlığına kavuşan Hanifi Avcı ise şunları söyledi: "3 yıldır sıkıntılar çekiyordum. Diğer hastalıklarım ve yaşım nedeni ile riskli olduğu için ameliyat olmaktan korkuyordum. Dr. Ümit Alakuş hepsini birden kapalı yapabileceğini, ameliyat olmamamın risklerini anlattı. İyi ki ameliyat oldum. Çok şükür sıkıntılarımdan kurtuldum. Doktorumdan ve tüm hastane çalışanlarından Allah (celle celaluhu) razı olsun." (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir