• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
1967'den bu yana 50 bin Filistinli çocuk gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli esirler konusunda uzman olan Abdunnasır Fervane, siyonist işgal rejiminin Filistinli çocukları gözaltına alma işini sistematik hale getirdiğini ve belli bir hedef doğrultusunda sürdürdüğünü dile getirdi.

İşgal rejiminin Filistinli çocukların durumları hakkında kötü bir imaj oluşturmayı ve onların geleceklerini karartmayı amaçladığını söyleyen Fervane, "Uluslararası Çocuk Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, 18 yaşından küçük çocukların gözaltına alınması faaliyetlerinin çocuk haklarına yönelik en büyük ihlal olduğuna dikkat çekti.

Fervane açıklamasında, işgal rejiminin hâlen Mecdo, Ofer ve Damon cezaevlerinde 200 Filistinli çocuğu hapiste tuttuğunu belirtti.

Fervane, Filistinli çocukların gerek gözaltı esnasında ve gerekse gözaltına alındıktan sonra, çocuklara yaptığı işkencelerden ve aşağılama politikalarından dolayı büyük bedel ödemek zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Siyonist işgal rejiminin çocuklara uyguladığı işkencelerin travmalara yol açtığını ifade eden Fervane, elde edilen verilerin ve toplanan bilgilerin, gözaltına alınan Filistinli çocukların tümünün bedensel veya psikolojik işkencelere maruz kaldıklarını ortaya koyduğunu belirtti. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir