• DOLAR 32.339
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2244.006
  • ...
Âfiyet Sıddıki İslam'ın kadına verdiği değere dikkat çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Emperyalist ABD’nin silahlarını etkisiz hale getirmek için bir program geliştirdiği yalanıyla kaçırılan Pakistanlı Nöroloji Uzmanı Âfiyet Sıddıki'nin 1991 yılında Houston Texas'ta yaptığı konuşmasında İslam'ın kadına verdiği değere dikkat çekiyor.

Görevinin İslam'ın kadınlara verdiği değeri anlatmak olduğunu söyleyen Sıddıki, "Benim mücadelem sadece bu dünya üzerinde yaşayan herkese değil, başka gezegenlerde kurulmuş varsa başka uygarlıklarda orada İslam'ın kadınların en iyi kurtarıcısı ve koruyucusu olduğunu anlamaktır. Bunu büyük bir özgüvenle söylüyorum bu özgüvenim kibirden değil İslam'ın Allah Sübhanehu ve Teala tarafından indirildiğine inanmamdır. O Allah ki en Adil ve merhametli olandır." dedi.

"İslam'ın kadına yüklediği mevkiinin denginde hiçbir şey yoktur." diyen Sıddıki, "Bir örnek vereyeyim bazı fizolaflar ve azizler, 'kadının şeytanın tohumu olduğunu' söyler. Ama Kur'an, 'kadının şeytana karşı kale olduğunu' söyler. Onlar, 'kadının cennetten kovulma sebebi olduğunu' söyler ama bizim Peygamberimiz Hazreti Muhammed, Cennet mi? 'Cennet bir kadının, annenin ayakları altındadır' der. Sadece bu kadar da değil kadınlar hayatın her alanına konulmuştur ve onlara hayatın her alanında haklar verilmiştir. Kadının bütün temel insan hakları verilmiştir. Bunların arasında mal sahibi olma, eşini kendi seçme, boşanma durumunda mehir alıp, para edinme ile birlikte o güne kadar kazandığı bütün parayı da elinde tutma hakkı verilmiştir. Daha neler neler aklınıza gelebilecek her şey var." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında kadının görevlerine de dikkat çeken Sıddıki, "Bunu da belirteyim ki İslam'da para kazanmak kadının görevi değildir. Onun görevi Allah'a ve ailesine karşıdır. Eğer bunları yaparsa elhamdülillah Peygamberimize göre onun ahval-i iyidir. Bu onun kurtuluşu için yeterlidir. Ancak bu kadının görevini sadece her şeyden uzak evde oturmak olduğu anlamına gelmez en azından Peygamberimizin ve arkadaşlarının uygulamalarında ya da öğrettiklerin bu böyle değildir." şeklinde konuştu.  

ABD tarafından 2003 yılında kaçırılan ve türlü türlü işkencelere maruz kalan Âfiyet Sıddıki'ninABD'deki tutukluluk hali devam ediyor.  

Kaynak: (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir