• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Hamas'tan esir askerler açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri harekete ait El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, "Daha önce pek çok kere siyonist esirler konusunda görüşmeler oldu ancak israil hükümetinin, esir takası anlaşması imzalanması ve askerlerini geri alma konusunda ciddiyet sahibi olduğunu göremedik." dedi.

Aruri, işgal rejimi ile esir takası yapmaya hazır olduklarını ancak bunun için öncelikle Gilad Şalit esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılıp sonra tekrar tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılması  gerektiğini söyledi.

Aruri ayrıca, söz konusu Filistinli esirler serbest bırakılmadan işgal rejimi esir askerlerinin akıbetleriyle ilgili açıklama yapmayacaklarını kaydetti.

KASSAM TUGAYLARINCA ESİR ALINDIĞI DUYURULAN İŞGALCİ SİYONİSTLER

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Nisan 2016'da elinde 4 işgal rejimi askeri olduğunu açıklamış, askerlerin durumu hakkında ise bilgi vermemişti.

Siyonist rejim her ne kadar başlarda esir askerlerin olduğu gerçeğini reddetse de daha sonra askerlerinin Hamas tarafından esir edildiğini kabullenmek zorunda kalmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir