• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
​"Sigara sizi bırakmadan siz onu bırakan"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

20 Kasım Dünya Sigara Bırakma Günü'nün tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanarak sigarayı bırakmaya teşvik edildiğini dile getiren Yağımlı "Türkiye'de 300'e yakın insan yılda 110 bine yakın insan sigara denilen illetten hayatını kaybediyor." dedi.

Yağımlı sigarayı bırakmanın tüm insanlık için önemli bir adım olduğuna değinerek, "20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle Adıyaman Sigarayla savaşanlar Derneği olarak tüm insanlığa bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin bu vesileyle hayatımızı karartan bu illetten kurtulalım. 20 Kasım bütün Dünyada Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlanır. Bizde bu kutlamalara katılan bir teşkilatız. Bu konuda dünyadaki bütün etkinlikleri destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sigaranın zararına maruz kalmadan sigaranın bırakılması gerektiğini belirten Yağımlı, "Sigara içen insanımızın biraz duyarlı olması lazımdır. Sigaradan zarar gördükten sonra bırakalım dediğimiz zaman artık sigara bizi bırakmış olur. Bugün günde Türkiye'de 300'e yakın insan yılda 110 bine yakın insan sigara denilen illetten canını kaybediyor, hayata veda ediyor." şeklinde konuştu.

"Çevreyi en fazla sigara içenler kirletiyor"

Sigara içenlerin dumanlarının çevreyi kirlettiğine dikkat çeken Yağımlı, "Bir başka yönüyle bakacak olursak milyonlarca paket sigara tüketildiği için en fazla çevreyi sigara içenler kirletiyor. En fazla havamızı sigara içenler kirletiyor. Temiz bir hava da güzel bir ortamda yaşamak için bu illetten insanımızı bir an evvel uzaklaşmaya davet ediyoruz. Buradan bütün insanlığın bunu bilmesini için gönüllü çalışan teşkilatlara desteklerini verip onlarla beraber hareket etmeye davet ediyorum. Kesemizden milyonlarca dolar paranın gidişine sebep olan, zaman zaman insan uzuvlarının kesilmesi ne sebep olan, sadece kişinin kendisine zararıyla kalmayıp ayrıca onun çoluk çocuğuna, evdeki hanımına, çevresine zararlı olan bu illetten 20 Kasım vesilesiyle bir kez daha bırakmaya karar verelim. sigara içenlerin hepsini sigarayı terk etmeye ve sigarayla mücadeleye davet ediyoruz." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir